Число людей, що вилікувалися від коронавірусу, більш як у чотири рази перевищує число померлих

 

Станом на 11 лютого 2020 року у світі зареєстровано 43 102 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 1018 – летальні.

Про це у вівторок, 11 лютого, йдеться в оперативному повідомленні Міністерства охорони здоров’я про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV.

“В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом не зафіксовано”, – наголошують у МОЗ.

Разом з тим, від коронавірусу вилікувалося більше людей, ніж померло.

Як свідчать дані з онлайн-карти, раніше розробленої співробітниками Центру системології та інжинірингу (CSSE) при університеті Джона Хопкінса, станом на 11 лютого від коронавірусу померли 1018 людей, 4338 – вилікувалися.

Скріншот із карти

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебувають близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні є 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Читайте також:
Джекі Чан пообіцяв 1 млн юанів розробнику вакцини від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна