Джекі Чан пообіцяв 1 млн юанів розробнику вакцини від коронавірусу

 

Відомий китайський актор Джекі Чан пообіцяв 1 млн юанів ($143 тис.) розробникам вакцини від коронавіруса.

Про це він заявив у соцмережі Weibo, повідомляє УНІАН.

Актор висловив надію, що вчені зможуть знайти засіб від хвороби так швидко, як тільки можливо.

“Це не питання грошей. Я не хочу бачити колись людні вулиці спустілими, і не хочу дивитися, як мої співвітчизники ведуть боротьбу з вірусом (деякі з них – до смерті), замість того, щоб радіти з життя”, – зазначив Джекі Чан.

Як писала “Новинарня“, коронавірусом 2019-nCoV заразився перший українець.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебувають близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу.
За даними українського МЗС, на судні є 25 громадян України, всі вони члени екіпажу.
Станом на 9 лютого повідомлялося про 70 інфікованих коронавірусом на лайнері

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Внаслідок хвороби в материковій частині Китаю померли вже щонайменше 813 осіб, загальна кількість підтверджених випадків захворювання у світі перевищила 37 тисяч.

8 лютого японська газета Nihon Keizai повідомила, що в Японії медики вилікували людину, яка першою в країні заразилася коронавірусом 2019-nCoV. 60-річний чоловік працював водієм автобуса, який перевозив групи китайських туристів з Уханя.

Читайте також:
Повідомили результати аналізів пасажирів у Борисполі, що помітили у себе симптоми коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна