Коронавірусом 2019-nCoV заразилися двоє українців. ОНОВЛЕНО

оновлено

Громадянин України заразився коронавірусом на борту круїзного судна Diamond Princess, що стоїть на карантині в японській Йокогамі.

Про це в неділю, 9 лютого, повідомляє японське інформагентство Kyodo.

Цього дня міністерство охорони здоров’я, праці й добробуту Японії підтвердило шість нових випадків зараження на лайнері. Серед хворих – четверо громадян Філіппін, один українець та один житель Гонконгу з громадянством США. Усі вони – члени екіпажу судна.

Хворі були евакуйовані з корабля й госпіталізовані.

ДОПОВНЕНО. 10 лютого стало відомо, що на коронавірус заразився ще один, другий українець – член екіпажу лайнера Diamond Princess. Це жінка.

“МЗС Японії у робочому порядку підтверджує другий випадок інфікування громадянина України, члена екіпажу судна Diamond Princesse коронавірусом”, – зазначили в Департаменті консульської служби МЗС

У Центрі громадського здоров’я підтвердили другий випадок коронавірусу в українського громадянина.

“Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України. Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів”, – йдеться в повідомленні.

В.о директора Центру громадського здоров’я Ігор Кузін розповів на брифінгу, що заражені – 25-річний чоловік та 37-річна жінка, які працювали на кухні та в обслуговуванні лайнера.

Їхній стан задовільний, захворювання протікає безсимптомно.

Читайте також:
В Україні коронавірусу не виявлено, – МОЗ

Як повідомляла “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебувають близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу.
За даними українського МЗС, на судні є 25 громадян України, всі вони члени екіпажу.
Станом на 9 лютого повідомлялося про 70 інфікованих коронавірусом на лайнері

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Внаслідок хвороби в материковій частині Китаю померли вже щонайменше 813 осіб, загальна кількість підтверджених випадків захворювання у світі перевищила 37 тисяч.

8 лютого японська газета Nihon Keizai повідомила, що в Японії медики вилікували людину, яка першою в країні заразилася коронавірусом 2019-nCoV. 60-річний чоловік працював водієм автобуса, який перевозив групи китайських туристів з Уханя.

Читайте також:
Повідомили результати аналізів пасажирів у Борисполі, що помітили у себе симптоми коронавірусу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна