Повідомили результати аналізів пасажирів у Борисполі, що помітили у себе симптоми коронавірусу

 

За результатами медичного огляду і консультацій двох пацієнтів, які прибули в аеропорт “Бориспіль” з Китаю і помітили у себе симптоми коронавірусу, не було встановлено підозри на інфекцію.

Про це у понеділок, 3 лютого, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Лабораторні дослідження тривають для встановлення етіології. Пацієнти перебувають в Олександрівській лікарні Києва.

Також спеціалісти відхилили підозру ще в трьох випадках у осіб, які повернулися з Китаю – їм поставили діагноз аденовірусна інфекція.

Як повідомляла “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань. Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.
Від хвороби, що супроводжується лихоманкою і нестачею повітря, наразі немає ліків.

В Ухані влада КНР ізолювала мільйони людей.

Станом на 3 лютого, всього в Китаї було зареєстровано 17 205 підтверджених випадків пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, а також 361 смерть від цієї хвороби.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів (40 видів), що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та ускладнене дихання.

В Україні випадки зараження не зафіксовані.

На екстреному засіданні 30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах китайського коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

30 січня в аеропорт “Бориспіль” прибув літак авіакомпанії SkyUp Airlines, який евакуював українців з китайського острова Хайнань через новий коронавірус.

Читайте також:
В Україні створили оперативний штаб через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна