В Україні створили оперативний штаб через коронавірус

 

Уряд затвердив чіткий план дій щодо запобігання потрапляння коронавірусу на територію України, в Міністерстві охорони здоров’я створено оперативний штаб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив рем’єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу після засідання уряду в п’ятницю, 24 січня.

“Сьогодні ми відреагували на ту інформацію, яка поширюється в світі про епідемію коронавірусу. Ми ухвалили рішення про чіткий план дій, що має бути зроблено, вже створено оперативний штаб на рівні міністерства охорони здоров’я під керівництвом міністра” – сказав Гончарук.

Він додав, що уряд останні декілька днів активно комунікує із Всесвітньою організацією охорони здоров’я для того, щоб мати всю інформацію, розуміти і контролювати ситуацію.

“Станом на сьогодні жодних підстав для занепокоєння в Україні немає, немає жодного підтвердженого зафіксованого випадку подібного захворювання на території України”, – запевнив Гончарук.

За його словами, 24 січня також відбудеться координаційна нарада з усіма службами, які забезпечують контроль при перетині кордону для того, щоб прослідкувати, аби вірус не потрапив на територію України.

Крім того, прем’єр зауважив, що 24 січня ввечері МОЗ “вийде з окремою комунікацією”, щоб детально розказати людям про новий вірус.

Як відомо, через новий коронавірус, який поширюється світом, у Китаї померли вже 26 осіб.

Зареєстровано понад 800 випадків захворювання, спричинених новим коронавірусом. Вірус був підтверджений у сусідніх з Китаєм країнах – Таїланді, Південній Кореї, Японії, Тайвані, РФ, В’єтнамі, а також у США та Франції.

Влада Китаю закрила вже 13 міст у провінції Хубей через поширення нового коронавірусу.

Читайте також:
Під Новосибірськом стався вибух у центрі вірусології

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна