В Австрії рівень безробіття через коронавірус сягнув повоєнного часу

 

Пандемія коронавірусу призвела до зростання безробіття в Австрії до історичного максимуму.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на дані австрійського агентства АРА.

Загалом по країні число зареєстрованих безробітних зросло на 4,7% до 12,2% на кінець березня, такого показника не спостерігалося з 1946 року.

У березні на 52,5% більше людей залишилися без роботи в порівнянні з тим же місяцем минулого року. Загалом без роботи перебувають понад пів мільйона людей.

У регіоні Тіроль, що значно залежить від туризму і особливо постраждав від пандемії, безробіття в березні виросло на 174% в порівнянні з тим же періодом в 2019 році.

Лижний сезон в Альпах був перерваний в минулому місяці, коли випадки коронавірусу почали різко збільшуватися.

Число безробітних найбільше зросло в сферах розміщення і харчування (+145,1% або +60,784 людей), будівництва (+94,8%, +28 191) і транспорту (+83,8%, + 13,728).

Наприкінці березня число людей, які не мають роботи в роздрібній торгівлі, зросло на 34,4%, порівняно з тим же місяцем попереднього року.

Станом на 15:30 середи, 1 квітня, кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірус в Австрії зросла до 10 418. У результаті хвороби 146 осіб померли, а 1436 – одужали.

Читайте також:
Столтенберг заявив, як пандемія впливає на готовність НАТО реагувати на дії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна