Уряд хоче продовжив карантин до 22 травня

оновлено

Кабінет Міністрів продовжив карантинні обмеження в Україні до 22 травня.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду в понеділок, 4 травня.

“Для нас пом’якшення карантину не означає його повне зняття. Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі будемо дивитися, як буде рухатися пандемія в світі і як відбуватиметься коливання кривої захворюваності в Україні”, – сказав прем’єр Денис Шмигаль, якого цитує “Укрінформ”.

Шмигаль додав, що Україна наближається до помірного плато з поширення коронавірусу.

За його словами, пік захворюваності коронавірусом в Україні відбудеться, як і планувалося, на початку травня.

“За підрахунками, передчасне зняття карантину означає тисячі нових хворих і тисячі нових жертв. Цього допустити не можна. Як ми і прогнозували, у нас на початку травня відбувається пік захворюваності. Однак ситуація на сьогодні контрольована і ми наближаємося до так званого поміркованого плато, коли ситуація є рівною і не має різкого зростання”, – заявив Шмигаль.

Разом з тим, Кабмін у рамках ослаблення карантину в Україні дозволить відкрити літні майданчики закладів громадського харчування. Про це йшлося під час наради президента з представниками Кабінету Міністрів.

Шмигаль на цій нараді зазначив, що уряд розробляє алгоритми відкриття об’єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (крім торгово-розважальних центрів), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського відвідування, які матимуть чіткі правила дотримання санітарних норм.

“Розглядають також можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування, проте місцева влада може обмежувати їх роботу та закривати, враховуючи ситуацію, яка склалася в місті та регіоні”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Із 11 травня Кабмін планує запровадити адаптивний карантин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна