Банкова відреагувала на скандальні “плівки Єрмака”

 

В офісі президента відреагували на резонанс довкола відеозаписів, на яких фігурує брат голови ОП Денис Єрмак.

У повідомленні, яке пресслужба поширила увечері в четвер, 2 квітня, зазначається, що так звані “плівки Єрмака” не мають стосунку до реального життя, проте все одно мають бути перевірені.

“Усі викладені факти мають бути ретельно перевірені – так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження”, — йдеться в заяві.

За даними ОП, ніхто з людей, чиї прізвища згадуються у відео, не був призначений на посади, які обговорювалися.

У заяві вказано, що за цим фактом відкрито два окремі кримінальні провадження — за заявами народного депутата Гео Лероса та керівника ОП Андрія Єрмака.

Служба безпеки України проводить допити брата очільника ОП та нардепа.

“Офіс президента чекає на офіційні результати розслідування від правоохоронців. Ніхто не уникне покарання за протиправні дії, однак і звинувачувати будь-яку зі сторін до офіційних результатів розслідування було б необачно. Всі ми розуміємо, що подібні скандали мають кінцевого бенефіціара”, — наголосили в ОП.

Читайте також:
“Нарізка з вирваним контекстом”: Денис Єрмак прокоментував відео, яке опублікував Лерос

Як інформувала “Новинарня“, проти “слуги народу” Гео Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали.

30 березня адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що в прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса зі “Слуги народу” до вчинення кримінальних правопорушень.

29 березня нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.