Єрмак пояснив, нащо звернувся до правоохоронців через скандальне відео з його братом

 

Голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що ситуацію із плівками, на яких буцімто фігурує його брат, мають ретельно вивчити правоохоронні органи, і влада не втручатиметься у хід розслідування.

Про це Андрій Єрмак сказав у віторок , 31 березня, на брифінгу.

“Щодо плівок, на яких начебто присутній мій брат Денис Єрмак. По-перше, як я і обіцяв, як законослухняна людина, як керівник офісу президента, перше, що я зробив, звернувся до правоохоронних органів із заявою, і вони зареєстровані в ДБР, СБУ і САП…Я вважаю, що ці органи проведуть повне, об’єктивне, відкрите для суспільства розслідування всіх фактів, які сьогодні пов’язані з цими плівками – хто це робив, на чиї замовлення, хто на тих плівках. І я гарантую вам, що влада жодним чином не буде на це впливати”, – сказав Єрмак.

На думку керівника ОПУ, оприлюднення плівок депутатом Гео Леросом є його відповіддю на те, що Єрмак відмовився посприяти у просуванні на керівну посаду певної особи.

“Він є іструментом, який використовують люди, які сьогодні борються не тільки зі мною, вони бюрються сьогодні з українською владою, вони борються з командою президента… Я зупинив спроби цього пана, який є депутатом партії “Слуга народу”, обманним шляхом призначити на посаду в одному з міністерств, на посаду заступника міністра, людину з минулої влади, яка працювала в КМДА”, – додав Андрій Єрмак.

Своє звернення до Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України він пояснив так:

“Я вважаю, що це є спланована акція, операція. Якщо ви прослідкуєте, як це відбувається, – як по методичці вони працюють. Займаючи посаду керівника офісу президента, я вважаю, що це національна безпека”.

Гео Лерос наразі не коментував брифінг Андрія Єрмака.

Читайте також:
Проти “слуги народу” Гео Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали, – адвокат

Як інформувала “Новинарня“, 30 березня адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що в прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса зі “Слуги народу” до вчинення кримінальних правопорушень.

29 березня нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна