Протидія коронавірусу: в усіх аеропортах України робитимуть температурний скрінінг

 

Із 20-ї години 24 лютого в усіх людей, хто приїжджатиме в Україну з країн, де зареєстровані випадки захворювання на коронавірус COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні МОЗ України у вівторок, 25 лютого.

“Температурний скрінінг також буде проводитися для всіх пасажирів у основних аеропортах України та для подорожуючих через пункт пропуску “Тиса” на Закарпатті. Згодом такий самий режим працюватиме і на решті прикордонних пунктів”, – сказано в повідомленні.

Водночас кореспонденти інформаційних телеканалів розповідають з аеропортів, що вранці 25 лютого температуру пасажиріам ще не міряють.

Cтаном на 25 лютого 2020 року у світі зареєстровано 80 150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 699 – летальні. Одужало вже 27 695 осіб.

При цьому в Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

При цьому станом на 25 лютого 2020 року, за даними МОЗ України, у світі зареєстровано 80150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2699 – летальні. Одужали вже 27695 осіб.

У міністерстві нагадали, що вчора Бюро ВООЗ в Україні передало 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19 до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України. Набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 950 людей методом полімеразної ланцюгової реакції.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Українці з лайнера Diamond Princess відмовилися евакуюватись додому

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.

Найбільшим вогнищем вірусу в Європі стала Італія: станом на ранок 25 лютого – понад 230 інфікованих, 7 померлих.

Нагадаємо, напередодні в Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу.

Читайте також:
Закарпатська ОДА скликає епідемкомісію через “італійські бусики”

Коронавірус в Італії: через ФБ розганяють фейки про паніку серед українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна