Закарпатська ОДА скликає епідемкомісію через “італійські бусики”

 

Тимчасова протиепідемічна комісія Закарпатської обласної держадміністрації збереться 25 лютого, аби запобігти занесенню Covid-19 в Україну внаслідок спалаху коронавірусу в Італії.

Про це в понеділок, 24 лютого, пише місцеве видання “Мукачево.нет”, маючи у розпорядженні відповідний документ Закарпатської ОДА.

Видання пише, що на Закарпаття повертається багато заробітчан на “італійських бусиках”. Це і спричинило, зокрема, потребу в засіданні комісії.

На засіданні комісії будуть медики, митники, чопські та мукачівські прикордонники.

Фото: Мукачево.нет

В ОДА стверджують, що на Закарпатті затверджений алгоритм дій лікарів закладів охорони здоров’я при зверненні особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-2019.

Також створено 5 медичних груп екстреного реагування на випадок виявлення осіб з симптомами гострої респіраторної хвороби на КПП.

Обласна інфекційна лікарня визначена закладом, де надаватимуть допомогу хворим на коронавірус; при потребі буде розгорнуто ізолятор для контактних осіб. Є 13 спеціально обладнаних автомобілів швидкої допомоги, зокрема обладнаними апаратами штучного дихання.

Як інформувала “Новинарня“, кількість загиблих в результаті спалаху коронавірусу в Італії зросла до шести людей станом на понеділок, 24 лютого.

Українські прикордонники заявили, що мірятимуть температуру пасажирам прямих рейсів із Італії в аеропортах Києва.

Генконсульство України в Мілані заявило, що з 25 лютого зупиняє прийом громадян і видачу документів.

Читайте також:
Коронавірус в Італії: через ФБ розганяють фейки про паніку серед українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна