Коронавірус в Італії: через ФБ розганяють фейки про паніку серед українців

 

Олесь Городецький
голова “Християнського товариства українців в Італії”

(FB)

Розумію всю небезпеку поширення коронавірусу ( як і будь-якого іншого вірусу) і важливість вчасного проведення протиепідеміологічних та контрольних санітарних заходів.

Але дивлячись італійські новини чи читаючи стрічки соцмереж чи новинних агенцій, все ж таки, важко не помітити панічні настрої в суспільстві, від порожніх прилавків у супермаркетах до заяв деяких політиків.

Взяти хоча б новину про 4 померлих. Далеко не всі вказують, що мова йде про людей старшого віку (від 68 до 84 років) з супутніми патологіями.

Проте, варто відзначити ефективну роботу державних органів влади, включно, з органами охорони здоров’я Італії. Постійно проводяться брифінги та роз’яснення.

В українському сегменті фейсбуку, натомість, інтенсивно розганяють “новини” про паніку серед українців в Італії і про їх намір масово повертатися в Україну. Чого в реальності не спостерігаю. Мабуть, готується ґрунт для нових провокацій.

Тому варто зберігати спокій, уникати місць масового скупчення людей, дотримуватися елементарних гігієнічних заходів та не піддаватися на інформаційні провокації.

Гарного всім дня!

Читайте також:
Коронавірус в Італії: уже понад 130 хворих, влада ізолює регіони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна