Коронавірус в Італії: уже понад 130 хворих, влада ізолює регіони

 

Уряд Італії оголосив надзвичайні заходи для боротьби з поширенням найбільшого спалаху нового коронавірусу в Європі.

Як інформують італійські ЗМІ, станом на середину дня 23 лютого відомо, що вже щонайменше 132 осіб у країні інфіковані коронавірусом. Про це заявив глава недержавного агентства з питань цивільного захисту Анджело Борреллі на прес-конференції в неділю.

Із цих випадків 26 людей перебувають у реанімації, двоє померли, один – уже видужав.

Влада Італії досі не відстежила першого в країні носія коронавірусу, додав Борреллі, тому важко передбачити можливі нові випадки зараження.

Напередодні агентство ANSA повідомило, що прем’єр-міністр Джузеппе Конте оголосив план протидії надзвичайній ситуації. Так, десять муніципалітетів у північних регіонах Ломбардія і Венето ізольовані. Влада попросила близько 50 тисяч жителів залишатись удома.

За словами Конте, буде заборонено в’їжджати або виїжджати з районів спалаху без спеціального дозволу.

Всі шкільні та спортивні заходи в цих районах призупинено, включаючи кілька футбольних матчів серії А та нижчих дивізіонів, які повинні були відбутися в неділю. У Венеції дочасно завершили знаменитий карнавал.

Закрито школи. Магазини, музеї, державні установи працюють в обмеженому режимі.

Поліція і, за необхідності, збройні сили будуть уповноважені забезпечувати дотримання цих правил.

Недотримання заходів може каратися відповідно до статті Кримінального кодексу, яка передбачає штраф та арешт на строк до 3 місяців.

Найбільша кількість хворих напередодні була зафіксована в Ломбардії (54) та Венето (17), по одному-два пацієнти – в регіонах Емілія-Романьї, Лаціо, П’ємонт.

Італійська влада побоюється, що вірус може вийти за межі певних регіонів, і це утруднить його локалізацію.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна