Коронавірус в Італії: сім жертв, серед українців інфікованих немає

 

В Італії від спричинених коронавірусом COVID-19 ускладнень померла сьома особа, інфікованих – понад 230.

Такі дані станом на 8-му ранку вівторка, 25 лютого, наводить La Stampa.

“Сім загиблих та 231 інфікований. Це статистика коронавірусу в Італії: 173 випадки та 6 жертв у Ломбардії; 33 випадки та одна жертва у Венето; 18 випадків в Емілії-Романьї, по 3 – у П’ємонті та Лаціо, 1 – в Альто-Адідже”, – пише видання.

Напередодні ввечері 62-річний чоловік помер у лікарні міста Комо. Як і інші жертви коронавірусу в Італії, померлий мав інші хронічні захворювання, що спричинило ускладнення. Пацієнт був госпіталізований із Лодіджіано до Комо в ніч із п’ятниці на суботу.

За даними ЗМІ, наразі Італія – на третьому місці у світі за кількістю випадків заражень після Китаю та Південної Кореї.

Серед 229 осіб, у яких виявили китайський коронавірус напередодні ввечері, українців не було. Про це заявив посол України в Італії Євген Перелигін на брифінгу оперативного штабу ввечері в понеділок, передає “Укрінформ“.

“Серед цих 229 осіб немає українських громадян. До посольства, генеральних консульств українські громадяни не зверталися”, – сказав посол.

За словами дипломата, посольство встановило зв’язок з оперативними штабами у провінціях, де виявили коронавірус, та співпрацює із місцевою владою Ломбардії й Венето.

Зазначається, що генеральне консульство в Мілані прийматиме українців тільки у виняткових справах – таких, як втрата документів чи оформлення виїзду на Батьківщину. Такі заходи рекомендовано приписом префекта Мілана, який рекомендував тимчасово обмежити прийом громадян.

Нагадаємо, уряд Італії оголосив надзвичайні заходи для боротьби з поширенням найбільшого спалаху нового коронавірусу в Європі. Скасовано масові заходи, ізолюються цілі райони.

МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія-Романья та П’ємонт.

Пасажири, які прибувають в аеропорти “Бориспіль” і “Жуляни” рейсами прямого авіаційного сполучення з Італією, з вечора 24 лютого мають проходити обов’язкову перевірку на підвищену температуру.

Читайте також:
Закарпатська ОДА скликає епідемкомісію через “італійські бусики”

Коронавірус в Італії: через ФБ розганяють фейки про паніку серед українців

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.

Cтаном на 25 лютого 2020 року, за даними МОЗ України, у світі зареєстровано 80150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2699 – летальні. Одужало вже 27695 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Нагадаємо, У Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна