У Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу

 

У Китаї розробили вакцину, яка попередньо показала ефективність проти коронавірусу.

Про це у понеділок, 24 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на “Інтерфакс”.

“У Китаї вже розробили вакцину… Але це попередньо, потрібні подальші перевірки та доопрацювання”, – сказав посол Китаю в РФ Чжан Ханьхуей.

Він також повідомив про знайдені ефективні ліки для подолання коронавірусу.

“Практика показує, що китайські ліки ефективно діють. У всіх випадках, коли застосовують ліки, не було жодного випадку ускладнення. Загальна ефективність китайських ліків показує понад 85%, у деяких випадках більш як 90%”, – зазначив Ханьхуей.

Дипломат розповів, що в Китаї знайшли старі ліки, які ефективно діють проти коронавірусу, це “хлорохіна фосфат, який кілька десятків років застосовуємо від малярії”.

Раніше повідомлялося, що перші ліки, які можуть бути ефективними у боротьбі з новим коронавірусом, запустили у виробництво у східній китайській провінції Чжецзян 16 лютого. Препарат “Фавейлавей”, розроблений фармацевтичною компанією Zhejiang Hisun Pharmaceutical, офіційно отримав схвалення.

З початку епідемії у грудні минулого року в материковому Китаї від нового вірусу, за офіційними даними, загинули щонайменше 2442 людини.

Кількість інфікованих станом на неділю зросла майже до 77 тисяч осіб.

Читайте також:
Коронавірус в Італії: уже понад 130 хворих, влада ізолює регіони

Росія забрала своїх хворих на коронавірус із лайнера Diamond Princess у Казань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна