Українці з лайнера Diamond Princess відмовилися евакуюватись додому

 

Громадяни України – члени екіпажу судна Diamond Princess, на якому було зафіксовано найбільший спалах коронавірусу за межами Китаю, не планують повертатись в Україну.

Про це повідомив Максим Коваленко із департаменту консульської служби МЗС України в коментарі “Громадському радіо”.

За словами Коваленка, 24 громадяни України, із яких двоє ще перебувають у лікарні, не мають наміру повертатися в Україну. Ще з одним українцем дипломати намагаються встановити контакт.

“Їхні зобов’язання визначаються контрактом, також враховується їхнє бажання”, – каже Коваленко.

Консул додав, що посольство, МЗС та МОЗ готові до того, що думка екіпажу лайнера може змінитися. Питання щодо повернення в Україну буде вирішуватись безпосередньо громадянами та власником судна.

Читайте також:
Росія забрала своїх хворих на коронавірус із лайнера Diamond Princess у Казань

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.

4 лютого в японському порту Йокогама поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Цей корабель став найбільшим вогнищем поширення коронавірусу поза межами Китаю.
Під наглядом лікарів на судні перебували близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.

Нагадаємо, У Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу.

Читайте також:
Двоє українців з лайнера Diamond Princess вилікувалися від коронавірусу, – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна