Пожежа в Одесі: силовики прийшли з обшуками до рятувальників

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості співробітників Головного управління ДСНС в Одеській області у зв’язку з пожежею в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 13 грудня, інформують речники Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що слідчі здійснюють розслідування за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами регіонального главку Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Передбачається, що недбалість посадових осіб могла спричинити тяжкі наслідки під час пожежі.

“Зараз в службових приміщеннях ГУ ДСНС проводяться повторні обшуки з метою виявлення і вилучення документації, прихованої від слідства при проведенні попередніх слідчих дій”, – сказано в повідомленні ДБР.

Цю документацію буде долучено як доказ у кримінальному провадженні.

Увечері в п’ятницю, 13 грудня, про обшуки в ДСНСників написали і речники СБУ.

“Співробітники спецслужби перевіряють посадовців щодо неналежного виконання ними службових обов’язків та використання службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до загибелі 16 людей. За оперативною інформацією, окремі керівники ГУ ДСНС намагалися приховати та знищити документацію щодо проведеної перевірки протипожежного стану та надання дозволу на експлуатацію приміщень навчального закладу”, – йдеться у повідомленні речників СБ.

Читайте також:
Суд відправив під домашній арешт директорку одеського коледжу

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі спалахнула 4 грудня приблизно о 10-й годині. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 осіб. Після пожежі повідомлялося про 15 зниклих безвісти.

Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування причин пожежі.

У зв’язку з пожежею в одеському коледжі 8 грудня в Україні було оголошено день жалоби.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
“Вважаю це аморальним”: репер Ярмак скасував концерт в Одесі через трагедію на пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна