Суд відправив під домашній арешт директорку одеського коледжу

 

Київський райсуд Одеси відправив директора коледжу, що згорів, Любов Кочергу під цілодобовий домашній арешт з обов’язковим носінням електронного браслета.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 11 грудня, інформує одеське видання “Думська”.

Жінці інкримінують службову недбалість з тяжкими наслідками. Їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Адвокат підозрюваної просила суддю не відправляти директора коледжу під домашній арешт, оскільки вона вдова і проживає сама. Крім того, адвокат зазначила, що її клієнтка не зможе сховатися від правосуддя за кордоном, оскільки її документи згоріли під час пожежі.

“Любов Кочерга не має можливості перетнути кордон. Крім того, у неї згорів паспорт та інші документи. Також Любов Кочерга не має наміру впливати на свідків так як її саму під час пожежі витягли з вікна третього поверху”, – пояснила адвокат.

Після отримання результатів експертиз їй можуть оголосити також підозру ще й за 270 статтею ККУ – порушення правил пожежної безпеки, що передбачає до 8 років в’язниці.

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі спалахнула 4 грудня приблизно о 10-й годині.
Основні зусилля було зосереджено на рятування людей із будівлі (за оперативною інформацією, в будинку перебувало понад 400 осіб), захисті шляхів евакуації та гасінні пожежі. Одночасно проводилось рятування людей відрізаних вогнем та димом від виходів за допомогою пожежних драбин і автопідіймачів та евакуація по внутрішніх сходових клітинах.
Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб. Після пожежі повідомлялося про 15 зниклих безвісти.
Аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи продовжуються.

Кабінет Міністрів України створив комісію з розслідування причин пожежі. У зв’язку з пожежею в одеському коледжі 8 грудня в Україні оголошено день жалоби (відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський).

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем. Готується підозра двом фігурантам.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
Пожежа в одеському коледжі: загинула 16-річна студентка, голова ОДА назвав ймовірну причину займання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна