Пожежа в одеському коледжі: загинула 16-річна студентка, голова ОДА назвав ймовірну причину займання

 

Пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу могла початися через загоряння подовжувача в зачиненому кабінеті.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 5 грудня, з посиланням на рятувальників повідомив у Facebook голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

“Попередньо рятувальники повідомляють про аварійний режим роботи електрообладнання – звичайного подовжувача у зачиненому кабінеті”, – зазначив Куций.

Будівля коледжу зведена 1914 року і мала чимало конструкцій та елементів з деревини та очерету, додав він.

Куций також повідомив, з посиланням на інформацію рятувальників спеціального загону, що каркас будівлі у задовільному стані, але всі простінки – в аварійному.

“Експерти з будівельної академії підтверджують, що розбирати будинок небезпечно. За даними ДСНС, доведеться застосовувати спеціальний кран для проведення рятувально-пошукової операції”, – зазначив голова ОДА.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що під час пожежі в одеському коледжі загинула студентка, але кількість жертв може зрости, оскільки 14 осіб зникли безвісти, а п’ятеро перебувають у важкому стані у лікарні.

“У жахливій пожежі в Одесі ми вже втратили 16-річну студентку Ксенію Бабенко. Вся країна співчуває її батькам. Ми не залишимо вас на самоті з вашим горем. Ми всі сподіваємося, що з 14 зниклих безвісти якомога більше знайдуться здоровими та неушкодженими. Але не хочу нікого обманювати – жертв може бути більше”, – написав президент у соцмережі.

Він також відзначив, що серед зниклих безвісти – 5 студентів.

Він побажав найшвидшого одужання постраждалим, відзначивши, що 21 людина перебуває у лікарнях у стані середньої важкості, ще 5 людей – у важкому.

Президент підкреслив, що пожежники і рятувальники героїчно у боролися з вогнем. Наразі 7 з них також на лікарняних ліжках.

Зеленський доручив голові Одеської ОДА та місцевій владі “зробити все для допомоги постраждалим та їхнім родинам” і якнайшвидше з’ясувати причини трагедії.

Він також закликав не шукати крайніх, а “більше не допускати такого жаху у жодному місті”.

Як писала “Новинарня“, пожежа виникла 4 грудня о 10:12 на 3 поверсі шестиповерхового навчального корпусу Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Чотирьох учнів коледжу доставили до дитячої обласної лікарні, вони у тяжкому стані.

Поліція відкрила за фактом пожежі кримінальне провадження.

За даними ДСНС, постраждали під час цієї пожежі 22 особи.

Читайте також:
В Одесі через пожежу в коледжі безвісти зникли 15 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна