Знову Портнов: ДБР відкрило на Порошенка провадження за Мінські угоди

 

Державне бюро розслідувань відкрило ще одне кримінальне провадження щодо п’ятого президента Петра Порошенка, цього разу за фактом можливої ​​державної зради при укладенні так званих Мінських угод у лютому року.

Як передає “Новинарня“, про це заявив на своєму сайті близький до ДБР і ОП юрист Андрій Портнов, колишній перший заступник керівника адміністрації президента часів Януковича.

Він зазначив, що провадження відкрито за його заявою.

Як інформує “Громадське“, цю інформацію підтвердили також у пресслужбі ДБР.

За версією Портнова, президент Порошенко нібито “діяв в інтересах Російської Федерації, оскільки припинення війни та відновлення територіальної цілісності України прив’язав до моменту, коли на це з’явиться воля Російській Федерації”.
Портнов визнає, що “комплекс заходів” був підписаний Леонідом Кучмою, але доводить, що організатором підписання був Порошенко.

У ДБР попередньо кваліфікували провадження за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), яка передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Читайте також:
Рябошапка про підозру Порошенку: “Не анонсуємо”

Як інформувала “Новинарня“, колишній заступник глави адміністрації президента Януковича, юрист Андрій Портнов після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії. Однак він повернувся в Україну 19 травня 2019 року, після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського і голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана.

За заявами Портнова відкрито багато проваджень щодо дій президента Петра Порошенка, зокрема справу стосовно продажу “Кузня на Рибальському” Сергію Тігіпку, наступ ЗС України на Донбасі 2014 року, рейд суден ВМСУ в Азовське море через Керченську протоку в листопаді 2019 року, купівлю каналу “Прямий”, вивезення до Молдови корумпованого судді Миколи Чауса, фальсифікації документів про формування парламентської коаліції 2016 року та ін.
Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.

Юристи Петра Порошенка називали згадані позови політичними переслідуваннями з боку Портнова, передвиборчим тиском, “юридичним тролінгом” і завідомо неправдивими повідомленнями.

Голову ДБР Романа Трубу, який відкриває провадження, у Порошенка назвали “інструментом в руках поплічника Віктора Януковича” Портнова. Також оприлюднено дані “прослушки” про залежність Труби від офісу президента.

Петро Порошенко приходив на допит у ДБР за викликом 25 липня, після чого поруч з Бюро сталася сутичка, спричинена опонентами експрездента.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР уже розслідує “захоплення влади” Порошенком, Гройсманом і Парубієм.

Читайте також:
“Спілкуємося з Telegram-каналом Портнова”: Порошенко приїхав на допит у ДБР

Портнов на допиті в ГПУ говорив про “злочинне угруповання Парубія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.