Шарко, Рак, Шандра, Курдов: обличчя морпіхів 36 обрмп, які полягли під Павлополем

 

Під час обстрілів російськими окупаційними військами українських позицій під Павлополем 6 серпня загинули старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

Про це передає “Новинарня” з посиланням на волонтерів “Книги пам’яті” та сторінки в соцмережах місцевих органів влади.

Як інформують у пресслужбі Чернігівського обласного військового комісаріату, старший матрос Олександр Шарко – родом із Козелецького району Чернігівської області.

Народився 20 жовтня 1988 року.

У бригаді був помічником гранатометника.

Олександр Шарко

Матрос Владислав Рак народився 28 грудня 1998 року. Лише 20…

Родом з смт Козелець на Чернігівщині.

У підрозділі морської піхоти служив  на посаді гранатометника.

Владислав Рак

Солдат Сергій Шандра народився 30 березня 1995 року. Із села Торчин Хмільницького району Вінницької області.

Сергій Шандра

За повідомленнями місцевих ЗМІ, у Сергія залишилася лише мама (батько помер рік тому) та сестра, яка з сім’єю проживає окремо.

Матрос Василь Курдов – із села Ганнівка Братського району Миколаївської області.

Йому було лише 20 років. Народився 14 травня 1999 року.

Василь Курдов

Як інформувала “Новинарня“, у вівторок, 6 серпня, неподалік Павлополя на півдні Донецької області, незважаючи на “всеохопне перемир’я”, окупанти вчинили обстріл позиції українських військовослужбовців, які займалися інженерним облаштуванням позиції. Стріляли з ручного протитанкового гранатомета, але, ймовірно, застосували мінометну міну 82-го калібру. Внаслідок цього обстрілу загинули чотири українські воїни зі складу 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Це перші бойові безповоротні втрати Об’єднаних сил у серпні 2019 року.

Того ж дня президент Володимир Зеленський закликав лідерів “нормандського формату” якомога швидше провести зустріч для врегулювання на Донбасі.

7 серпня президент скликав термінову нараду з силовиками після обстрілу українських позицій під Павлополем. Також Зеленський зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну через та попросив його “вплинути на бойовиків на Донбасі”.

Як відомо, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння. Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

Разом з тим, за 10 днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

З початку “хлібного перемир’я” досі було двоє загиблих (Семер Румигін і Микита Скітченко) – від підриву на мінах 21 липня.

Читайте також:
Із сьогоднішнього дня морпіхи знову візьмуть участь у челенджі “хто тут кращий убивця”

14 загиблих героїв липня. ІСТОРІЇ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна