Зеленський проводить термінову нараду після загибелі чотирьох морпіхів під Павлополем

 

Президент Володимир Зеленський проводить термінову нараду з керівниками силових відомств у звʼязку з загибеллю напередодні чотирьох бійців на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, цю інформацію журналістам підтвердила речниця президента Юлія Мендель, передає theБабель.

За її словами, згодом очікується виступ президента за підсумками засідання.

За даними ЗМІ, у засіданні беруть участь начальник Генерального штабу Руслан Хомчак, представники ключових підрозділів ЗСУ, секретар РНБО Олександр Данилюк.

Нарада відбувається в офісі президента.

Як повідомляла “Новинарня“, неподалік Павлополя окупанти вдарили по військовослужбовцях, які займались інженерним облаштуванням позицій Об’єднаних сил, з ручного протитанкового гранатомету: загинули чотири українські військовослужбовці зі складу 36-ї окремої бригади морської піхоти. 

Того ж дня президент Зеленський закликав лідерів “Нормандського формату” якомога швидше провести зустріч.

Як відомо, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.
Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

Разом з тим, за 10 днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

З початку “хлібного перемир’я” досі було двоє загиблих (Семер Румигін і Микита Скітченко) – від підриву на мінах 21 липня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна