Внаслідок ворожих обстрілів на Донеччині загинули чотири українські морпіхи. ОНОВЛЕНО

 

З початку доби 6 серпня на фронті загинули чотири українські військовослужбовці.

Як передає “Новинарня“, про це на денному брифінгу розповів представник пресцентру Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

“Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів сьогодні, за наявною інформацією, четверо наших героїв отримали поранення несумісні з життям“, — сказав полковник Гуцуляк на брифінгу о 12:30.

Він не надав додаткової інформації про місце загибелі воїнів.

При цьому Гуцуляк зазначив, що від початку доби вівторка російсько-окупаційні війська здійснили два провокаційних обстріли  позицій ЗС України на Донеччині. Із 00:45 протягом майже години ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по оборонцях села Богданівка. А о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ (ручних гранатометів) поблизу Павлополя.

Згодом у РНБО повідомили, за яких обставин і де загинули військовослужбовці.

“Бійці 36-ї бригади морської піхоти займалися інженерним обладнанням позицій взводно-опорного пункту, коли бойовики підступно відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета”, — написав секретар РНБО Олександр Данилюк у ФБ.

Він назвав це “грубим порушення домовленостей про перемир’я, яке не залишиться без уваги”.

Як розповів командир бригади Андрій Гнатов, за ознаками ураження й звукового супроводження обстрілу, противник імовірно використав у гранатометі мінометну міну 82-го калібру.

Нагадаємо, за добу 5 липня штаб ООС зафіксував два обстріли з боку бойовиків.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.
Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

Разом з тим, за 10 днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

З початку “хлібного перемир’я” досі було двоє загиблих (Семер Румигін і Микита Скітченко) – від підриву на мінах 21 липня.

Читайте також:
“Хлібне перемир’я” принесло значні результати, – Сайдік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.