Військове духовенство ПЦУ попереджає про імовірні провокації на релігійному ґрунті

 

У Православній церкві України попереджають про провокації на релігійному ґрунті, які можуть відбуватися для створення медійної картинки кремлівських ЗМІ.

Про це повідомляє у неділю Синодальне управління військового духовенства ПЦУ.

“До Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України надходить інформація від військових священиків (капеланів) з різних регіонів України про те, що, начебто, від імені “Правого сектору” організовуються провокації на релігійному ґрунті”, – йдеться в повідомленні.

Організатори даних провокацій начебто закликають “застосувати силу до вірян та кліриків РПЦ в Україні”.

“Провокації мають відбуватися на камери для створення медійної картинки “гонінь” та “релігійної війни” в Україні, про які постійно говорять у кремлівських ЗМІ”, – зазначили в ПЦУ.

Як інформувала “Новинарня“, в суботу, 5 січня у Стамбулі, в патріаршому храмі Святого Георгія, відбулася церемонія підписання Вселенським патріархом томосу про автокефалію Православної церкви України. Було оприлюднено його переклад із старогрецької.

6 січня документ було передано митрополиту Київському Епіфанію під час співслужіння його та патріарха Варфоломія.

На свято Різдва Христового у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння, де томосу буде вперше продемонстровано  в Україні.

Раніше, 11 жовтня, за результатами Синоду в Стамбулі, Вселенський патріархат оприлюднив документ, у якому підтвердив визнання недійсною анафеми патріарха УПЦ КП Філарета і митрополита УАПЦ Макарія (через задоволення їхніх апеляцій) та визнав незаконним томос 1686 року про зверхність Московського патріархату над Київською митрополією.

Російська православна церква не визнала автокефалію і канонічність ПЦУ.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна