Глава УГКЦ сподівається на співпрацю з новою Православною церквою України

 

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав сподівається, що УГКЦ та нова Православна Церква України відтепер в унісон даватимуть правдиву інформацію світу щодо ситуації в Україні.

Про це він заявив під час зустрічі з послом Королівства Нідерландів в Україні Едуардом Хуксомінформує 18 грудня департамент інформації УГКЦ.

Глава УГКЦ назвав Об’єднавчий собор важливим, історичним моментом в житті України.

“Важливо, щоб за процесами, які відбуваються в житті православних церков України стояла не просто зміна вивіски, а зміна якості”, – сказав Святослав.

Він наголосив, що тепер обидві церкви мають йти разом, шукати і реалізовувати те, що єднає.

“Тепер не тільки УГКЦ може і має нагоду говорити до світового співтовариства про ситуацію в Україні, про війну і її наслідки, а й УПЦ”, – сказав архієпископ, зазначивши, що до того право говорити від імені православних України на світовому рівні узурпувала Москва.

“Саме вони поширювали викривлену інформацію про нібито війну в Україні між православними з одного боку і розкольниками та уніатами з іншого. Тобто, що в Україні триває не війна між Росією і Україною, а внутрішня міжрелігійна суперечка”, – пояснив Святослав.

При цьому він зазначив, що і УГКЦ, і нова УПЦ тепер будуть в унісон говорити правду про Україну та її війну за свободу, цілісність і незалежність.

Як інформувала “Новинарня“, 15 грудня у Києві, в Софійському соборі, відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія з УПЦ КП. Офіційна назва об’єднаної церкви за статутом – Православна церква України.

Перед Собором дві церкви, які взяли участь в об’єднанні – УПЦ Київський патріархат та Українська автокефальна православна церква – провели свої собори і постановили саморозпуск, щоб шляхом злиття утворити єдину помісну церкву. Юридично ця нова церква є спадкоємицею і автокефальної церкви, і Київського патріархату, пояснив архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

Саме йому має вручити томос про автокефалію Української православної церкви Вселенський патріарх. Рішення про це ухвалив синод Вселенського патріархату – материнської структури всіх православних церков світу.

Читайте також:
Ватикан визнав Православну церкву України, — Зоря

Лідер мусульман вітає створення Української помісної церкви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.