На “Іграх нескорених” українці Оксентюк і Король здобули по дві медалі у плаванні

оновлено

Українські військові здобули чергові нагороди на Invictus Games у Сіднеї. У середу, 24 жовтня, плавці національної збірної “нескорених” поклали до скарбнички чотири срібні і дві бронзові медалі.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на офіційний сайт змагань.

У фіналі плавання вільним стилем на 50 м (категорія ISD) Богдан Оксентюк показав другий час – 0:25.72, а Володимир Король відстав від нього лише на 0,22 секунди.

“Золото” здобув австралієць Том Фостер, який приплив на секунду швидше.

ОНОВЛЕНО. Надвечір на стометрівці вже Король став срібним призером (56,02 сек), а Оксентюк посів третє місце (56,17).

Переміг знову австралієць Фостер.

Володимир Король також приплив на друге місце на дистанції 50 метрів на спині.

Ще одне “срібло” виграв Віктор Шинкарук на 50-метрівці брасом (ISD), Король тут став четвертим.

Богдан Оксентюк – із Ковеля Волинської області, служить у Львові. Представляє Національну гвардію. Старший лейтенант. Учасник АТО з 2014 року і дотепер. Осколкове поранення ноги отримав у 2015 році біля Авдіївки під час розвідки.

“Не вірив, що зі своїм пораненням зможе приймати участь у “Іграх нескорених”. Завдяки участі у відборі до збірної України переконався, що ставити крапку на спортивній кар’єрі зарано”, – каже Богдан.

Володимир Король – ветеран Збройних сил, Київ. Брав участь у боях в Донецькій області 2014–2016 років, був поранений, проходить реабілітацію. Займався плаванням і до війни.

Віктор Шинкарук – представник Державної прикордонної служби із Хмельницького. Ветеран АТО, брав участь в бойових діях протягом 2014 року. Професійно займався плаванням.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше в середу срібну медаль у пауерліфтингу у важкій вазі здобув Євген Олексенко із Запоріжжя, який звернувся до побратимів зі словами подяки.
У вівторок, 23 жовтня, перше місце в пауерліфтингу серед чоловіків у середній вазі посів Олександр Гавриленко з Чернігова.

У неділю першу медаль для України на “Іграх нескорених” – бронзову – у велоспорті здобув ветеран СБУ Денис Фіщук.
А в понеділок два золота у веслуванні на тренажерах виграли добровольці Сергій Ільницький з УДА та Олександр Бєлобоков.

Читайте також:
В Австралії урочисто зустріли українську команду “Ігор Нескорених”. ФОТО

Invictus Games-2018 (“Ігри нескорених”) урочисто відкрилися в Сіднеї у суботу, 20 жовтня. Змагання, які проходять 20-27 жовтня, зібрали близько 500 атлетів-ветеранів із 18 країн.

У змаганнях беруть участь 15 українських спортсменів, які виступають у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.
Відбір у збірну України було почато в січні ц.р. Її визначали з числа переможців та призерів змагань, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році, які об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

У 2017 році Україна вперше взяла участь в “Іграх нескорених” у Торонто (Канада).
Тоді українська збірна здобула 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна