Добровольці Бєлобоков та Ільницький принесли Україні два золота на “Іграх нескорених”. ВІДЕО

 

Українська збірна на “Іграх нескорених” у Сіднеї здобула перші золоті медалі. У понеділок, 22 жовтня, змагання у своїх дисциплінах на веслувальних тренажерах виграли капітан нашої команди Сергій Ільницький (УДА) та Олександр Бєлобоков (ветеран ЗСУ).
Як передає “Новинарня“, про це інформує офіційний сайт турніру.

Сергій Ільницький

Киянин Сергій Ільницький “Сокіл” – керівник головного штабу Української добровольчої армії – у вправі IR6 спринт за 1 хвилину – показав однаковий результат з австралійцем Беном Фарінаццо – 381 раз. Вони обидва були удостоєні золотих нагород.

Відео “золотої” вправи Ільницького:

Сергій – майстер спорту з веслування на байдарці. Військовим він став у 18 років, ще за часів СРСР, та 23 роки прослужив у Збройних силах України. Вийшов у відставку у званні полковника.
Коли на сході України спалахнула війна, вибір – іти чи не йти – перед Сергієм не стояв. У 2014 році приєднався до Української добровольчої армії.

“На той час це була місія кожного справжнього чоловіка — піти на фронт”, — розповідає Ільницький та додає, що шлях добровольця для себе обрав, бо до цього ж добровольчого формування вступив і його 22-річний син.

На Донбасі Сергій отримав закриту черепно-мозкову травму та численні травми обличчя внаслідок контузії, яка спричинили інвалідність. Втім, наслідки поранення не зупинили чоловіка, а навпаки – спонукали повернутись до активних занять спортом та, як і колись в армії, бути прикладом для інших військових.

Ільницький став капітаном збірної України на Invictus Games.

“Ігри нескорених” для Сергія – більше, ніж просто змагання. Він сподівається, що участь української збірної в Іграх ще раз нагадає світу про війну, яка триває в Україні та продовжує забирати життя та здоров’я багатьох українців.
Чоловік також вірить, що змагання надихнуть ще більше військовослужбовців з пораненнями займатися спортом”, – ідеться на сайті української збірної “Ігор нескорених”.

За словами Ільницького, “Ігри нескорених” показали багато прикладів, коли учасники з серйозними травмами не лише демонстрували високі результати, а навіть перевершували досягнення, які мали до поранення.

Читайте також:
УДА виходить із фронту – куди, навіщо й кого “валитиме”.
ІНТЕРВ’Ю з Сергієм Ільницьким

Олександр Бєлобоков, як зазначено на сайті української збірної, як доброволець брав участь у визвольній боротьбі за Маріуполь в 2014 році та отримав поранення обох рук, виконуючі бойові завдання в секторі “М” зони АТО.

Унаслідок мінно-осколкового поранення ліву кисть було ампутовано, ліву – пошкоджено.

Олександр Бєлобоков

У Сіднеї 22 жовтня маріуполець став першим у вправі на веслувальному тренажері IR спринт на 1 хвилину, випередивши найближчого переслідувача з Австралії на 54 пункти.

Бєлобоков – єдиний представник Донеччини у збірній.

До війни він успішно займався пауерліфтингом (майстер спорту міжнародного класу) та греко-римською боротьбою. Переможець національних “Ігор нескорених-2018”.

Водночас перед початком змагань у Сіднеї почали лунати на адресу Бєлобокова в сепаратизмі (на підставі змісту його сторінки “Вконтактє”) та в тому, що він не був комбатантом і не має посвідчення учасника бойових дій.

З цього приводу український оргкомітет констатував: “…Маємо ситуацію, коли двома учасниками національних “Ігор нескорених” 2018 року, що не були відібрані до збірної, ставиться під сумнів можливість участі у збірній добровольців. Зокрема, організаційний комітет отримав ультиматум виключити Олександра Бєлобокова з команди на підставі того, що він не має посвідчення УБД або інших документів, які б давали йому право брати участь в змаганнях. Основою для публічних заяв є сумніви у достовірності документів від УДА та згадка про те, що Олександр мав сторінку у соціальній мережі “ВКонтакті”.

Відповідно до заяви оргкомітету, Бєлобоков брав участь у визволенні Маріуполя, виконував бойові завдання в секторі “М” зони АТО та отримав поранення рук.

“Це підтверджують надані організаційному комітету документи Української добровольчої армії за підписом начальника 8-го окремого батальйону УДА та начальника штабу УДА, свідчення військовослужбовців 72 ОМБр, добровольців, бойових побратимів Олександра, волонтерів “Самооборони Маріуполя”, а також інших учасників бойових дій”, – ідеться в заяві.

“Щодо сторінки у “ВКонтакті” — у 2014 році, як пояснив Олександр та інші учасники АТО, ведення сторінок “ВКонтакті” було звичною практикою і вимушеним заходом безпеки для бійців, які перетинали блокпости “ДНР” та “ЛНР”, – зазначили в оргкомітеті.

Організаційний комітет звернувся до ветеранів, що мають питання до відповідності Олександра, аби надали свідчення або документи, які б свідчили про інше.
Однак “на даний момент від авторів ультиматуму ми не отримали жодної інформації, документів, чи свідчень, які б ставили під сумнів участь Олександра Бєлобокова в АТО”.

Ситуація, що виникла щодо участі Олександра у збірній, була обговорена з іншими членами команди.  Розглянувши всі надані документи та свідчення, вони одностайно підтримали право Олександра Бєлобокова на місце в збірній і висловили йому довіру, сказано в заяві.

Також на змаганнях у понеділок четверте місце на rowing-тренажерах посів Юрій Дмитренко (патрульна поліція), відставши від бронзового результату на три пункти.

Як інформувала “Новинарня“, першу медаль для України на “Іграї нескорених-2018” – бронзову – здобув ветеран СБУ Денис Фіщук.

Читайте також:
В Австралії урочисто зустріли українську команду “Ігор Нескорених”. ФОТО

Invictus Games-2018 (“Ігри нескорених”) урочисто відкрилися в Сіднеї у суботу, 20 жовтня. Змагання, які проходять 20-27 жовтня, зібрали близько 500 атлетів-ветеранів із 18 країн.

У змаганнях беруть участь 15 українських спортсменів, які виступають у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.
Відбір у збірну України було почато в січні ц.р. Її визначали з числа переможців та призерів змагань, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році, які об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

У 2017 році Україна вперше взяла участь в “Іграх нескорених” у Торонто (Канада).
Тоді українська збірна здобула 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна