В Австралії зустріли українську команду “Ігор Нескорених”. ФОТО

 

Австралійська діаспора та друзі України радо вітали в Сіднеї українську команду спортсменів-ветеранів із пораненнями, яка прибула до цієї країни для участі у міжнародних змаганнях “Ігри нескорених” (Invictus Games).
Про це повідомив портал української діаспори “Стожари”.

Завдяки ініціативі оргкомітету на чолі з Даркою Сенько привітати команду спортсменів-ветеранів зібралося майже півсотні українців.

“Я гордий бути послом країни, яка представлена такими героями. Слава Україні! Слава героям!” — сказав в аеропорту посол України в Австралії Микола Кулініч.

Як розповіла активістка місцевої української громади Марійка Галабурда-Чигрин, зустрічальники мали синьо-жовті прапори, плакати, коровай, танцювальний ансамбль в українських строях, багато людей прийшли у вишиванках.

“Таке враження, що усі українці Австралії прийшли підтримати нашу команду”, – пожартувала вона.

В організаційному комітеті Invictus Games зазначили, що вже третій день поспіль зустрічають національні команди, “але такого теплого і урочистого прийому ми ще не бачили”.

Ігри Нескорени Сідней 3 Ігри Нескорени Сідней 2 Ігри Нескорени Сідней 4 Ігри Нескорени Сідней 5 Ігри Нескорени Сідней 6 Ігри Нескорени Сідней 7 Ігри Нескорени Сідней 8 Ігри Нескорени Сідней 9 Ігри Нескорени Сідней 10 Ігри Нескорени Сідней 11 Ігри Нескорени Сідней 12 Ігри Нескорени Сідней 13 Ігри Нескорени Сідней 17 Ігри Нескорени Сідней 14 Ігри Нескорени Сідней 15 Ігри Нескорени Сідней 18
<
>
Зустріч української збірної "Ігор Нескорених" у Сіднеї.

Як повідомляла “Новинарня“, на шляху до Сіднея для участі у “Іграх Нескорених” українську спортивну делегацію, очолювану заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенантом Анатолієм Петренком, в Дубаї привітали друзі з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Змагання пройдуть 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах — легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг.

Національна збірна України “Ігор Нескорених” цьогоріч складається із 15 учасників, 14 чоловіків та однієї жінки.

Минулого року українська збірна завершила змагання на перших для себе “Іграх нескорених” з 14 нагородами, здобувши 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

До слова, президент Петро Порошенко оголосив, що Україна може подати заявку на проведення цих міжнародних змагань.

“Я не маю жодного сумніву, що ми гарно виступимо. Я не маю жодного сумніву, що Україна у весь голос заявить про себе. І я не виключаю, що колись, в одну із майбутніх “Invictus games”, ми зробимо все, щоб вони пройшли в Києві і щоб у Києві, на українській землі, ми захищали честь України”, – заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що “Invictus games” допомагають психологічній реабілітації поранених українських захисників.

Читайте також:
Визначено склад збірної України на “Ігри нескорених-2018”. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна