На завершення “Ігор нескорених” плавець Павло Будаєвський здобув чотири золота

 

Українська збірна завершила змагання на перших для себе “Іграх нескорених” з 14 нагородами, здобувши 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.
Про це вранці 30 вересня повідомляє прес-служба Міноборони.

На фініші одразу чотири золоті медалі у скарбничку збірної України додав у Торонто 28-річний військовослужбовець Збройних сил України Павло Будаєвський, який змагався у плаванні. “Він виявився найшвидшим у кожному із запливів, у яких брав участь: 50 та 100 метрів вільним стилем, а також 50 метрів на спині і 50 метрів брасом”, – інформує прес-служба МОУ.

Міністр оборони Степан Полторак на своїй сторінці у “Фейсбуці” привітав Павла із вдалим виступом на “Іграх нескорених”.

Павло Будаєвський

“Павло Будаєвський став найрезультативнішим спортсменом української збірної в Invictus Games! Пишаємося!” — написав міністр.

Крім того, перше місце в стрільбі з лука посів українець Роман Панченко, а кількома днями раніше Олександр Писаренко переміг у веслуванні в приміщенні.

Українських “інвіктусів” вшанував також президент Петро Порошенко.

“Вітаємо нашу команду з чудовим дебютним виступом на “Іграх нескорених”!
Вісім золотих медалей, чотири срібла та дві бронзи – прекрасний результат. Invictus Games: Team Ukraine продемонструвала усьому світові міць та незламність українських воїнів. Україна пишається вами!” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці президента.

Під завісу змагань військовослужбовці ЗСУ у складі міжнародних збірних взяли участь у демонстраційному матчі з хокею з шайбою на візках.

“Цей захід став невеличким сюрпризом від організаторів «Ігор нескорених», без нагород — герої змагалися лише у волі до перемоги!” – зазначили в прес-службі збірної.

Представників ЗМІ та всіх охочих запрошують 2 жовтня долучитися до зустрічі національної збірної “Ігор нескорених” в аеропорт “Бориспіль” о 14:00, рейс  LH2544.

Читайте також:
Капітан ЗСУ Василь Пашкевич приніс Україні друге “золото” на “Іграх нескорених”

Ігри нескорених: після двох днів стартів в українців повний комплект нагород

“Ігри нескорених” (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців, працівників силових органів та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час виконання службового обов’язку, ініційовані британським принцем Гаррі.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в “Іграх нескорених”.

У третіх Invictus Games в Торонто (Канада) 21-30 вересня беруть участь 17 національних команд, загалом 550 учасників.

15 українських атлетів змагалися у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе, також до Канади їздили 11 запасних.

Читайте також:
Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна