Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами учасників “Ігри нескорених”

 

Президент Петро Порошенко на урочистій церемонії в АН 3 жовтня відзначив високими державними нагородами українських ветеранів – учасників національної команди, які брали участь у ІІІ міжнародних спортивних змаганнях “Ігри нескорених” у Канаді.

“Invictus Games англійською дуже добре звучить, але мені набагато більше подобається український переклад – «Ігри нескорених», – сказав Президент та наголосив: – Українська збірна дійсно продемонструвала, що таке нескорені і що таке український воїн”.

Перед ветераном-візочником президент опустився на одне коліно.

За досягнення високих спортивних результатів на “Іграх…” у Торонто, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету Української держави нагороджено:

  • орденом “За заслуги” І ступеня – Павла Будаєвського,
  • орденом “За заслуги” ІІІ ступеня – Олега Зімнікова, Павла Мамонтова, Романа Панченка, Василя Пашкевича, Олександра Писаренка, Валерія Рака, Вадима Свириденка, Дмитра Сидорука, Олександра Ткаченка, Сергія Торчинського, Сергія Шевчука,
  • орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – Катерину Михайлову.

Серед інших нагороджених медалями – також запасні атлети, тренерський склад української збірної та організатори змагань, які підтримували українську збірну.

“За такий короткий термін ви стали такою могутньою командою – дуже злагодженою. Ви довіряєте один одному. Я думаю, що це має бути символом для всієї України, яка також зараз як ніколи потребує єдності”, – підкреслив Порошенко, якого цитує прес-служба президента.

Читайте також:
На завершення “Ігор нескорених” плавець Павло Будаєвський здобув чотири золота

“Ігри нескорених” (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців, працівників силових органів та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час виконання службового обов’язку, ініційовані британським принцем Гаррі.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в “Іграх нескорених”.

У третіх Invictus Games в Торонто (Канада) 21-30 вересня беруть участь 17 національних команд, загалом 550 учасників.

15 українських атлетів змагалися у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе, також до Канади їздили 11 запасних.

Читайте також:
Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна