Ветеран СБУ Денис Фіщук здобув для України першу медаль Invictus Games-2018

 

Першу медаль для України на Invictus Games-2018 в Австралії  здобув ветеран АТО й СБУ Денис Фіщук. У другий день змагань – неділю, 21 жовтня, черкащанин посів третє місце в індивідуальній велогонці з роздільним стартом у категорії IRB3.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на офіційний сайт змагань.

Денис Фіщук показав час 2:53.82, поступившись спортсменам із Великої Британії та Австралії.

Денис Фіщук – єдиний представник Служби безпеки України у складі національної збірної на “Іграх нескорених”. Зараз він – військовий пенсіонер, а у 2014 році брав участь в операціях СБУ в зоні АТО, захищаючи східний кордон України від російської агресії.
У бою отримав закриту черепно-мозкову травму від вибуху кумулятивної гранати.

У минулому Денис займався тріатлоном, тому для реабілітації після травми обрав для себе звичні види спорту – плавання та велоперегони.

“Спорт дуже допоміг. Повернув форму і втрачене здоров’я після травми”, – розповідає ветеран.

На національних “Іграх нескорених” у Києві Фіщук посів перше місце у велоперегонах та виборов бронзу в плаванні.

Серед інших результатів дня, українець Сергій Шимчак (ЗСУ) – четвертий у вело-“розділці” IRB2, Олександр Чалапчій (ЗСУ) – сьомий на ручному велосипеді IHB2.

Читайте також:
В Австралії урочисто зустріли українську команду “Ігор Нескорених”. ФОТО

Invictus Games-2018 (“Ігри нескорених”) урочисто відкрилися в Сіднеї у суботу, 20 жовтня. Змагання, які проходять 20-27 жовтня, зібрали близько 500 атлетів-ветеранів із 18 країн.

У змаганнях беруть участь 15 українських спортсменів, які виступають у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.
Відбір у збірну України було почато в січні ц.р. Її визначали з числа переможців та призерів змагань, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році, які об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

У 2017 році Україна вперше взяла участь в “Іграх нескорених” у Торонто (Канада).
Тоді українська збірна здобула 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна