АТОвець Євген Олексенко здобув медаль із пауерліфтингу на “Іграх нескорених”

 

У середу, 24 жовтня, ветеран АТО, учасник національної збірної Invictus Games Євген Олексенко на змаганнях у Сіднеї виборов срібну медаль у пауерліфтингу.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на офіційний сайт змагань.

Учасник бойових дій із лав МВС, який представляє Запоріжжя, у дисципліні IP6 у важкій вазі показав у жимі результат 205 кг, поступившись переможцеві – Мартіну Таю із Великої Британії – лише на одне кіло.

Євген Олексенко брав участь в боях біля ДАПу, під Пісками, Опитним, Водяним (2015–2016 рр.) До війни займався пауерліфтингом.

Виборовши медаль на “Іграх нескорених”, він звернувся до військових. Олексенко подякував за підтримку та зазначив, що поки спортсмени захищають честь України на змаганнях, воїни захищають Україну на передовій.

Відео:

Як повідомляла “Новинарня“, у вівторок, 23 жовтня, перше місце в пауерліфтингу серед чоловіків у середній вазі посів Олександр Гавриленко з Чернігова.

У неділю першу медаль для України на “Іграх нескорених” – бронзову – здобув ветеран СБУ Денис Фіщук. А в понеділок два золота виграли добровольці Сергій Ільницький з УДА та Олександр Бєлобоков.

Читайте також:
В Австралії урочисто зустріли українську команду “Ігор Нескорених”. ФОТО

Invictus Games-2018 (“Ігри нескорених”) урочисто відкрилися в Сіднеї у суботу, 20 жовтня. Змагання, які проходять 20-27 жовтня, зібрали близько 500 атлетів-ветеранів із 18 країн.

У змаганнях беруть участь 15 українських спортсменів, які виступають у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.
Відбір у збірну України було почато в січні ц.р. Її визначали з числа переможців та призерів змагань, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році, які об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

У 2017 році Україна вперше взяла участь в “Іграх нескорених” у Торонто (Канада).
Тоді українська збірна здобула 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна