Генсек РЄ вважає, що за розстріл у Керчі відповідальна Росія, – Денисова

 

Російська Федерація несе відповідальність за масову загибель людей у політехнічному коледжі Керчі, що в окупованому Криму.

Як повідомила 20 жовтня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, про це на зустрічі з нею заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

“Я подякувала за можливість зустрітись, за реакцію на події, що відбуваються в Україні. Зокрема, на трагедію в Керчі в анексованому Криму. Генсек РЄ наголосив на тому, що саме РФ несе відповідальність за всі порушення прав людини на територіях, які вона окупувала. А Рада Європи визнає, що ситуація в анексованому Криму повністю контролюється Росією”, – написала Денисова у “Фейсбуці”.

За її словами, Ягланд відзначив важливість ролі омбудсмана у захисті прав і свобод людини та “виділив для України такі ключові проблеми: умови утримання ув’язнених, соціальне забезпечення, ситуація в Криму та недостатня увага до внутрішньо переміщених осіб”.

“У розмові ми відмітили, що відсутній прогрес і в питанні звільнення політв’язнів. Турбйорн Ягланд уже звертався до президента РФ щодо звільнення Олега Сенцова хоча б з гуманітарних підстав. Я вдячна за це, та поки український режисер продовжує страждати у колонії в Лабитнангі”, – ідеться в дописі уповноваженої.

Омбудсман розповіла, що також зосередила увагу на ув’язнених на непідконтрольних Україні територіях.

“Офіс має більше 900 звернень з проханнями відбувати покарання на території України. Ці звернення отримує як наш центральний офіс у Києві, так і мій представник у Луганській і Донецькій областях. За чотири роки нам вдалося повернути лише 300 людей з Донецької області, з Луганської – жодного. Та ми намагаємося забрати всіх, тож попросила Турбйорна Ягланда сприяти цьому процесу”, – зазначила Денисова.

Читайте також:
Кремль відмовляється помилувати Сенцова
на підставі звернення генсека Ради Європи

Ягланд висловився про виключення Росії з Ради Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.