Україна вийшла у фінал “Євробачення-2024”: результати першого півфіналу. ВІДЕО

 

Українські виконавиці Alyona Alyona та Jerry Heil із піснею Teresa & Maria вийшли у фінал пісенного конкурсу “Євробачення-2024”, який відбувається у Мальме (Швеція).

Такими є результати першого півфіналу, що пройшов у вівторок, 7 травня: представниці України виступали під 5-м номером і увійшли до десятки фіналістів.

Постановницею номера українських учасниць стала дворазова номінантка на премію Grammy, відома українська кліпмейкерка Таню Муїнью, яка режисувала кліпи для Гаррі Стайлса, Біллі Айліш та інших зірок.

Перша десятка фіналістів після першого півфіналу, в якому виступали представники загалом 15 країн, має такий вигляд (у порядку оголошення, який був довільним):

  • Сербія
  • Португалія
  • Словенія
  • Україна
  • Литва
  • Фінляндія
  • Кіпр
  • Хорватія
  • Ірландія
  • Люксембург

Україна — наразі єдина країна на “Євробаченні”, яка щоразу проходить у фінал не тільки протягом усіх років участі, а й загалом в історії конкурсу.

Виступ представниць України Alyona Alyona та Jerry Heil у першому півфіналі “Євробачення-2024”:

Не змогли пройти у фінал після першого півфіналу Польща, Ісландія, Молдова, Азербайджан та Австралія.

Другий півфінал відбудеться у четвер, 9 травня (Україна не зможе брати участь у голосуванні за його учасників).

У фіналі, який стартує 11 травня о 22:00, виступлять представники 26 країн: по десятці фіналістів з обох півфіналів, господиня конкурсу й переможниця Євробачення-2023 Швеція, а також Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина та Франція, які є засновниками Європейської мовної спілки і потрапляють у фінал автоматично.

Де дивитися “Євробачення-2024”

Дивитися трансляцію “Євробачення” в Україні можна на таких платформах:

  • телеканал “Суспільне Культура”;
  • сайт “Суспільне Культура”;
  • сайт “Суспільне Євробачення”.

Трансляції на платформах “Суспільного” вперше відбуваються в супроводі перекладу жестовою мовою. Для забезпечення інклюзивності дублювання жестовою мовою буде доступним на всіх відеотрансляціях. Перекладачками розмовних студій стануть Тетяна Журкова, Інна Петрова, Ірина Сколотова та Юлія Порплік, за адаптацію пісень відповідатимуть Анфіса Болдусєва та Лада Соколюк.

Подивитись виступи учасників пісенного конкурсу можна і на платформі кіно та телебачення “Київстар ТВ” безплатно.

Як голосувати

Згідно з правилами пісенного конкурсу, голосувати за представника своєї країни — заборонено.

Відповідно до правил “Євробачення”, голосувати можна тільки в тому півфіналі, в якому бере участь ваша країна, а також у фіналі. Глядачі можуть проголосувати через офіційний додаток “Євробачення”. Його можна встановити на iOSAndroid або Windows.

Голос за фаворита або фаворитку  також можна віддати, надіславши SMS на спеціальний номер телефону — для кожної країни він буде свій. Телефон для SMS-голосування буде доступний на екрані під час трансляції Євробачення і на сайті.

Глядачі, які дивляться “Євробачення” з країн, що не є учасниками конкурсу, також можуть проголосувати в півфіналах і грандфіналі через офіційний додаток “Євробачення” або на сайті голосування “Євробачення-2024”.

Цього року в правилах голосування за улюблений виступ на Євробаченні є певні оновлення. Так, раніше лінії для голосування відкривали після того, як усі учасники покажуть свої виступи, а з цього року віддати голос можна буде вже після того, як на сцену вийде перший конкурсант. Таким чином в охочих узяти участь у голосуванні буде більше часу для вибору фаворита.

“Євробачення-2024”: усі учасники

Загалом у 68-му Пісенному конкурсі “Євробачення” в Мальме беруть участь 37 країн. Швеція уже втретє приймає “Євробачення”, а перемагала на конкурсі сім разів. Люксембург повернеться на конкурс після 31-річної відсутності. Востаннє країна брала участь у конкурсі 1993 року. Своєю чергою, Румунія не братиме участі у 2024 році.

У першому півфіналі виступають представники 15 країн, у другому — 16 країн.

Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція) і країна-господиня — Швеція.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс “Євробачення” відбувся в британському Ліверпулі від імені України, представники якої гурт Kalush Orchestrа з піснею “Стефанія” стали переможцями конкурсу 2022 року в італійському Турині.

Гурт “TVORCHI” представив Україну з піснею “Heart of Steel” та посів шосте місце у фіналі конкурсу.

А переможницею пісенного конкурсу “Євробачення-2023″ стала шведська співачка мароккансько-берберського походження Лорін Зінеб Нока Тальяуї, або ж Loreen, із піснею Tatoo. Це була вже друга перемога Лорін на конкурсах “Євробачення” після успіху 2012 року в Баку.

Читайте також:
“Євробачення-2023” виграла Швеція. “Творчі” – шості на тлі бомбардування їхнього Тернополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна