Злочинців було двоє? З’ясовуються подробиці кривавого розстрілу студентів у Керчі

 

Студент Данило, який вижив при теракті в Керчі, стверджує, що нападників на політехнічний коледж було двоє: один стріляв по натовпу, а інший “зачищав” кабінети.
Відео з розповіддю очевидця опублікував Telegram-канал Mash.

“Зайшов у політех – і пролунав гучний хлопок, і вибух був. Мене від ударної хвилі викинуло, від чого я й отримав контузію. Всі почали бігти у внутрішній двір, бо в будівлі були постріли з другого поверху по внутрішньому. По всіх студентах відкрили вогонь. Один відкривав вогонь по студентах, а другий, було чути, заходив у всі кабінети, де були заступник директора й інші, і відкривав стрілянину”, – розповів потерпілий Даніїл.

Також студент заявив, що на території корпусу знайшли кілька встановлених “розтяжок”.

Однак ця інформація поки не підтверджується слідчими окупованого РФ півострова – адже відомий маршрут 18-річного стрільця Владислава Рослякова, і на записах камер він сам.

Владислав Росляков під час вчинення злочину

У ході розслідування було оприлюднено відеозапис, на якому зафіксовано момент, як Росляков за чотири дні до розстрілу купуває в магазині “Сокіл” 150 набоїв до своєї легальної рушниці.

Карабін “Сайга”, за даними джерел у силових органах, Владислав купив за місяць до розправи.

Одногрупник зловмисника також розповів, що 17 жовтня Росляков прийшов до коледжу з двома рюкзаками – сірим і чорним. За словами юнака, він із приятелем привіталися з Росляковим, здивувавшись, що той не пішов на пару. Після цього друзі вийшли на вулицю і незабаром почули стрілянину.

У рюкзаку Рослякова виявили ще 10 саморобних вибухових пристроїв та коктейль Молотова.

На його комп’ютері вдома останній пошуковий запит – “як виготовити саморобний вибуховий пристрій”, а на жорсткому диску збережено багато картинок/схем/інструкцій СВП, повідомляють ЗМІ.

Як повідомляє Telegram-канал Mash, мати Рослякова на допиті розповіла, що за декілька днів до атаки Влад почав переглядати відео зі стріляниною в різних школах.

Владислав Росляков нібито ще з 14 років замислювався, де придбати зброю. В мережі він шукав людей, які могли б допомогти з купівлею зброї, цікавився, чи можна привезти зброю з Чечні, шукав людей, що воювали на Донбасі.
Про це російському виданню MK.ru розповів чоловік, який грався в мережі у військову гру разом з Росляковим. На його думку, керченського стрільця “обробили” перед нападом.

Політехнічний коледж Керчі після розстрілу

 

Читайте також:
Виростили вбивцю 21 людини: батьків керченського терориста оштрафують
на 500 рублів, — ЗМІ

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 17 жовтня у місті Керч на території анексованого РФ півострова Крим стався вибух у політехнічному коледжі. Антитерористичний комітет РФ заявив, що в закладі підірвали бомбу. Окупаційний Слідком РФ порушив справу за статтею “теракт”.

Згодом стало відомо, що багато людей загинули внаслідок стрілянини – нападник застосував вогнепальну зброю.

Слідком Росії назвав ім’я стрільця – ним виявився студент 4-го курсу цього коледжу 18-річний Владислав Росляков (02.05.2000 р.н.). Він убив 20 людей, близько 50 – поранив, після чого наклав на себе руки.

За даними ЗМІ, підозрюваний в організації теракту 8 вересня Росляков отримав дозвіл на носіння зброї.

Зі сторінки Рослякова в мережі “ВКонтактє” випливає, що він був патріотом Росії і прибічником Путіна та проекту “Новоросія” на Донбасі.

Слідчий комітет РФ перекваліфікував справу із “теракту” на “вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом”.

Поки цього не сталося, росЗМІ встигли висунути версії про українську ДРГ і “кримськотатарський слід” у теракті.

Президент РФ Володимир Путін назвав причинами трагедії “глобалізацію”.

Президент України Петро Порошенко назвав подію в окупованій Керчі трагедією, адже йдеться про смерть громадян України.
Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження.

18 жовтня було опубліковано список загиблих під час розстрілу в Керчі.

Після масового розстрілу в Керчіу Криму оголосили триденний траур.

Читайте також:
Флорида: виключений зі школи учень вчинив криваву помсту, 17 загиблих. ПОДРОБИЦІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна