Флорида: виключений зі школи учень вчинив криваву помсту, 17 загиблих. ПОДРОБИЦІ

 

У середній школі в місті Паркленд (штат Флорида, США) сталася стрілянина, внаслідок якої загинули щонайменше 17 людей.

Як інформує US Today, жертвами нападу 14 лютого стали 12 осіб всередині навчального закладу, ще троє були вбиті поза школою, а двоє померли від поранень у лікарні. Загиблі – і школярі, і дорослі.

Горе родичів загиблих. Фото АР

Ще 17 осіб госпіталізовані, принаймні троє з них перебувають у критичному стані.

За словами поліції, нападник був затриманий у сусідньому місті Корал Спрінгс приблизно через годину після того, як він покинув місце злочину.

Nikolas Cruz. Photo by: JenniferTintner/Twitter

Напад вчинив 19-річний Ніколас Круз, колишній учень цієї Stoneman Douglas High School, виключений із навчального закладу.

За словами свідків, перш ніж вчинити розправу, він увімкнув у школі сирену пожежної сигналізацї й кинув димові шашки, щоб виманити більше людей у коридори й холи.
Сам Круз при цьому надягнув протигаз.

Зловмисник розстрілював школярів та вчителів із напівавтоматичної гвинтівки типу AR-15, маючи велику кількість магазинів до неї.

AR-15

Одна із вчительок повідомила каналу WSVN, що вона сховалась в шафі з 19 учнями та перечікувала 40 хвилин, поки стрілянина вщухла.

Після нападу Круз намагався втекти, змішавшись із натовпом інших учнів, які тікали зі школи.
Йому це майже вдалося. Однак поліція виявила злочинця через відеоспостереження, повідомляє CNN.

Місцеве телебачення EVN показало в прямому ефірі, як зі школи евакуйовують учнів

Джим Гард, вчитель математики в середній школі “Марджоре Стоунман Дуглас”, розповів журналістам, що Круз у минулому був агресивним у ставленні до школярів.

Колишній однокласник Джилліан Девіс сказав, що Круз мав “гарячий характер” та раніше відзначався “темними” жартами, пов’язаними зі зброєю, зокрема в соцмережах.

Як стало відомо, Круза вигнали зі школи після бійки з новим хлопцем його колишньої дівчини.

Після затримання він також перебуває в лікарні.

Президент США Дональд Трамп у “Твіттері” висловив співчуття жертвам і рідним жертв. “Жодна дитина, вчитель або будь-хто інший не має почувати себе у небезпеці в американській школі”, – написав він.

Читайте також:
У США ветеран Іраку влаштував удома засідку на поліцейських,
убив одного й загинув сам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна