Ягланд висловився про виключення Росії з Ради Європи

 

Якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

Про це заявив Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у виступі на дебатах про майбутнє Ради Європи, повідомляє “Європейська правда”.

Генеральний секретар наголосив, що статут дозволяє накладати додаткові санкції на державу, що не вносить членські внески.Тоді Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи, КМРЄ) може припинити участь Росії у роботі ПАРЄ та самого КМРЄ.

“За статутом, якщо держава не платить два роки, застосовується стаття 9. Два роки (російських неплатежів) настануть в червні наступного року. І я вважаю, що після цього Комітет міністрів не просто може, а має застосувати цю статтю”, — заявив генсек Ради Європи.

Турбйорн Ягланд також вперше публічно припустив, що через конфлікт Росія може взагалі залишити організацію і тоді потрібно буде змінити бюджет організації. “Якщо стане ясно, що Росія виходить, то я невідкладно запропоную Комітету міністрів відкоригований бюджет Ради Європи”, — зрезюмував Ягланд.

Генеральний секретар Ради Європи повідомив, що планує офіційно представити цю позицію на зустрічі Комітету міністрів в кінці цього тижня.

Читайте також:
#RussiaGoodbye! ПАРЄ відмовилася голосувати за зміну санкційних правил для РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна