З Донецька в Україну передали 20 в’язнів. ФОТО

 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська забрала з ОРДЛО 20 ув’язнених, які перебували в місцях позбавлення волі на Донбасі ще до початку війни.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив керівник секретаріату омбудсмена Богдан Крикливенко.

“Сьогодні, 7 лютого 2018 року, о 12:00 уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська забрала ще 20 чоловік, які перебували в місцях несвободи ще до конфлікту”, – написав Крикливенко у “Фейсбуці”.

Він підкреслив, що передача осіб здійснювалася під наглядом члена Комітету Верховної Ради України з прав людини Ірини Суслової та спостерігачів ОБСЄ.

Як видно з фото, передача проходила з автозака в автозак в односторонньому порядку.

Фоторепоратаж Богдана Крикливенка:

Валерія Лутковська й Ірина Суслова - передача в'язнів передача в'язнів з ДНР - ОБСЄ спостерігачі ОБСЄ Ірина Суслова - автозак
<
>

Із повідомлення сайту сепаратистів “ДНР онлайн” зрозуміло, що всі 20 переданих в’язнів – з окупованої території Донецької області (ОРДО).
Їх передали “на виконання указу [так званого] глави ДНР” ще від 12.11.2015 року для подальшого відбування покарання на території України.
“Чергова передача 20 засуджених відбулася без пригод”, – зазначив т.зв. “керуючий справами апарату уповноваженого з прав людини ДНР” Андрій Коломійцев.

За словами Богдана Крикливенка, за два роки з ОРДЛО вдалося вивезти загалом уже 186 українських в’язнів.

Ще понад півтисячі звернень родичів з проханнями про переміщення їх близьких залишаються не реалізованими.

Як інформувала “Новинарня“, раніше бойовики “ДНР” передали в Україну ще 14 осіб із місць відбування покарань у квітні 2017 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна