Журналістам відкрили допуск до Ради: Стефанчук підписав розпорядження

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук 8 травня підписав розпорядження про допуск журналістів до парламенту в умовах дії воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Відтепер журналісти та медіа мають можливість висвітлювати діяльність Верховної Ради безпосередньо у приміщенні парламенту. Зазначеним розпорядженням затверджено положення “Про акредитацію медіа при Верховній раді України дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні”.

Для представників медіа створено необхідні умови для висвітлення роботи єдиного законодавчого органу. Це — спеціально обладнані робочі місця, місце для брифінгу, запису інтерв’ю, трансляції засідань тощо.

7 травня спікер Руслан Стефанчук та керівник Апарату параламенту В’ячеслав Штучний провели зустріч із журналістами та поінформували їх про особливості роботи медіа у прес-центрі ВР, зокрема, щодо дій під час оголошення повітряної тривоги.

Під час зустрічі журналістам також пояснили принцип роботи прес-центру під час засідання парламенту, особливості допуску до будівлі ВР, з огляду на питання безпеки, та вимоги, яких необхідно дотримуватись. Також журналістам показали укриття будівлі парламенту, куди вони будуть зобов’язані спускатися під час повітряної тривоги.

У ВР підкреслили, що одночасно у прес-центрі може перебувати не більше 30 представників медіа. Це обумовлене безпековими вимогами і кількістю місць у найпростішому укритті будівлі парламенту.

Читайте також:
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів і журналістів, зокрема в контексті мобілізації. ЗАЯВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна