“Жах. Це в’язнень концтабору”. Тюремники вивезли Сенцова до цивільної лікарні. ФОТО

 

Українського політв’язня Олега Сенцова, який з 14 травня голодує в колонії “Білий ведмідь” на півночі РФ, вивозили до цивільної лікарні міста Лабитнангі.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба управління Федеральної служби виконання покарань (ФСІН) в Ямало-Ненецькому окрузі Росії.

“28.09.2018 засуджений Олег Сенцов був вивезений в Лабитнангську міську лікарню, де йому виконані додаткові дослідження і отримані консультації лікарів-фахівців.
З огляду на результати проведеного обстеження, Олегу Сенцову проведена корекція лікування”, – йдеться в повідомленні УФСІН.

Російське тюремне відомство оприлюднило фото українця, зроблене під час його обстеження в лікарні.
На світлині Олег роздягнений до пояса – видно, наскільки він схуд.

“…Жах. Це в’язнень концтабору…”

– написала у “Фейсбуці” перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи знімок.

“Російська генеральша на посаді омбудвумен продовжує талдичити про «задовільний стан здоров’я» [Сенцова]. Попри тиск і вимоги України, президента Порошенка, всього світу, Путін продовжує знущатися над Олегом і іншими українцями – Володимиром Балухом, Романом Сущенком, кримськими татарами, заручниками в окупованих Донецьку і Луганську. Жодна наша ініціатива і пропозиція по передачі росіян і бойовиків в обмін на звільнення українців з тюрем РФ і окупованих територій, не буда почута, підтримана. Жодної відповіді”, – констатувала переговорниця на ТКГ в Мінську.

Як інформувала “Новинарня“, 18 вересня Верховна Рада України висунула Олега Сенцова на Нобелівську премію миру.

Читайте також:
Міська рада Парижа зробила Сенцова почесним громадянином міста

Українського режисера Олега Сенцова затримали в окупованому РФ Криму 10 травня 2014 року. Російські силовики звинуватили його в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.

14 травня 2018 року в колонії ВК-8 “Білий ведвідь” у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького округу РФ Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів Кремля. Він заявив, що йтиме до кінця.

У червні російська влада двічі не пустила на побачення з Сенцовим українську уповноважену з прав людини Людмилу Денисову.

12-13 липня в інтернеті з’явилися перші за два з половиною роки кадри відео, на яких можна побачити українця Олега Сенцова в російській тюрмі.
9 серпня російська омбудсманка оприлюднила його фото з колонії.

19 липня адвокат розповів, що після другої кризи фізичного стану Олег почав приймати дві ложки поживної суміші на день.

Мати Сенцова подала президенту РФ прохання про помилування сина.

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна помилувати Сенцова, але Кремль відмовив.

Адвокат Сенцова розповідав, що в ув’язненого українського режисера погіршився стан здоров’я, та він відмовляється припиняти голодування.

11 серпня у ФСІН Росії цинічно порахували, скільки витрачають у колонії в Лабитнангі на лікарське забезпечення та медичний супровід Сенцова.

З вимогою негайно звільнити Сенцова до Росії неодноразово зверталися міжнародні організації, західні уряди, митці й активісти в усьому світі.

Читайте також:
Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

ЄСПЛ виніс ухвалу до Росії надати Сенцову меддопомогу,
а його просить припинити голодування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна