Апеляційний суд Києва зберіг жорсткий вирок дезертиру Одинцову з Криму

 

Апеляційний суд столиці залишив чинним рішення суду першої інстанції, яким кримський військовий Максим Одинцов отримав 14 років позбавлення волі за державну зраду й дезертирство із ЗСУ 2014 року.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба Генпрокуратури 13 вересня.

“Рішенням Апеляційного суду м. Києва 12 вересня 2018 року залишено у силі вирок суду першої інстанції, яким військовослужбовця однієї з військових частин засуджено за державну зраду та дезертирство.
Нагадаємо, що вироком Дарницького райсуду м. Києва колишнього військовослужбовця ЗСУ за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України, засуджено до реального позбавлення волі строком на 14 років”, – інформує сайт ГПУ.

“Доведено, що військовослужбовець, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території АР Крим, під час окупації півострова не виконав наказу про прибуття до нового місця служби і залишився на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.
У подальшому засуджений проходив військову службу в Збройних Силах Російської Федерації, а у листопаді 2016 року затриманий на території України правоохоронними органами”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає “Новинарня“, російські військові Олександр Баранов та Максим Одинцов 20 листопада 2016 року були затримані СБУ в буферній зоні КПВВ “Чонгар” на межі з окупованим Кримом при спробі отримати сфальшовані документи про нібито закінчення ними військових ВНЗ в Україні.
Зрадники хотіли стати офіцерами в російській армії (Баранов наразі – молодший сержант, Одинцов – прапорщик). Продаж їм липових документів був спецоперацією СБУ, аби виманити Одинцова і Баранова на Чонгар.

На початку лютого 2018 року Баранов отримав 13 років в’язниці, Одинцов – 14 за статтями ККУ “дезертирство” і “державна зрада”.

Баранов, уродженець м. Канів Черкаської області, та Одинцов (25.04.1983 р.н.) із м. Саки в Криму – громадяни України, які до російської окупації служили в 10-й бригаді морської авіації ВМС України (10 мабр) у Саках та зрадили присягу Україні, підписавши в 2014 році контракт із міністерством оборони РФ.

Після їх затримання на Чонгарі Росія звинуватила Україну у “викраденні” військових РФ у Криму. Однак СБУ закцентувала увагу на тому, що це українські дезертири.

Читайте також:
Порошенко готовий поміняти російських полонених
на Сущенка, Сенцова та ін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна