Порошенко готовий поміняти російських полонених на Сущенка, Сенцова та ін.

 

Україна готова обміняти утримуваних російських військових на українського журналіста Романа Сущенка, арештованого в Москві, та інших українських політв’язнів в РФ.
Про це заявив президент Петро Порошенко, перебуваючи в Австрії.

“Ми хочемо повернути наших українців, затриманих у Росії. Ми готові обміняти російських солдатів, які прийшли в мою країну як вбивці, на [Романа] Сущенка. Скоро буде чотири роки після затримання Росією відомого режисера Олег Сенцова. Сущенко, Сенцов, багато кримських татар – ми хочемо їх повернути”, – заявив Порошенко в інтерв’ю австрійському виданню Profil.

Як відомо, ФСБ Росії затримала й арештувала кореспондента агенції “Укрінформ” Романа Сущенка 30 вересня 2016 року в Москві, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю. Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею “шпигунство”.
Сущенко всі звинувачення відкидає і заявляє, що приїздив до Мочкви для відвідання родичів.
24 січня Московський міський суд у столиці Росії вкотре продовжив арешт Сущенку – до 30 березня 2018 року.

Олег Сенцов,  український кінорежисер і громадський діяч, засуджений владою Росії до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму – нібито за терористичні акції в окупованому Криму навесні 2014 року.

За даними правозахисників, на сьогодні близько 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і окупованого нею Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна