Путін на весіллі глави МЗС Австрії затьмарив собою навіть наречену, – ЗМІ

 

Президент Росії Володимир Путін, приїхавши на весілля до міністра закордонних справ Австрії, відволік усю увагу на себе, затьмаривши молодят.

Про те, як кремлівський господар погуляв на австрійському весіллі, пише The New York Times.

“Путін завжди демонстрував майстерність у грі перед камерами, як тоді, коли він з оголеним торсом позував верхи на коні, їздив на мотоциклі з байкерами чи танцював з татарами. В суботу це його вміння знову було напоказ. Цього разу російський лідер зробив коротку зупинку в Штирійських Альпах, з’явившись на весіллі міністра закордонних справ Австрії перед тим як вирушити на складні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель”, – зазначає видання.

За даними газети, Путін гуляв на весіллі лише 1 годину і 20 хвилин. Але цього вистачило, щоб наробити галасу в альпійській країні та за її межами.

“Далеко не всі коментарі були позитивними. Опозиційні політики, а також українські лідери говорили, що присутність російського президента на весіллі шкодить австрійській зовнішній політиці, адже Відень саме зараз головує в Євросоюзі.

“Як країна, яка головує зараз в ЄС, може виконати вимогу будувати мости і виступати чесним посередником, якщо її міністр закордонних справ і федеральний канцлер так очевидно займають одну сторону?” – наголосив парламентський лідер Соціалістичної партії Австрії Андреас Шайдер.

Ще до того як Кремль підтвердив, що Путін поїде на весілля австрійського міністра закордонних справ, 53-річної Карін Кнайсль, воно вже набуло забарвлення політичної події. Адже серед запрошених гостей були також канцлер Австрії Себастьян Курц, його заступник, лідер право-радикальної “Партії свободи” Ганс-Крістіан Штрахе, та інші члени уряду.

Міністерство Кнайсль оголосило, що вечірка була “приватною справою” і ніяк не вплине на зовнішньополітичний курс країни.

Кнайсль була висунута на посаду міністра закордонних справ після того, як “Партія свободи” приєдналася до правлячої коаліціі в грудні 2018 року.

За рік до того Штрахе і лідери його націоналістичної сили їздили в Москву, де вони підписали угоду про співпрацю з “Єдиною Росією” – правлячою партію в РФ. Австрійські націоналісти неодноразово закликали скасувати санкції проти Росії, які Євросоюз запровадив у відповідь на російську агресію проти України і анексію Криму в 2014 році.

“Я зазвичай не коментую вище суспільство, але якщо австрійський міністр закордонних справ змушена виправдовуватися і запевняти, що її курс у зовнішній політиці не зміниться через цей «приватний» візит, тоді речі набувають цікавої нової форми, яка змушує мене сумно посміхнутися”, – написав у “Твіттері” міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Американське видання нагадує, що цього року Австрія відмовилася приєднатися до спільних дій інших країн Заходу, які видворили російських дипломатів після отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля на території Великої Британії. Відень росіян не висилав, пославшись на свій нейтралітет.

В суботу на весіллі до Путіна була прикута найбільша увага, хоча він був лише одним зі 100 гостей на церемонії. Відповідно до місцевих традицій, наречена була одягнена у національне альпійське вбрання – дирндль.

У подарунок Путін привіз цілий хор “донських козаків”, які заспівали на весіллі. Крім того, російський президент підписав табличку “щойно одружені” на білому Volkswagen Beetle, який належить молодятам.

Досхочу натанцювавшись і насолодившись фурором, президент РФ поїхав далі – на переговори з Меркель.

Читайте також:
Меркель на зустрічі з Путіним запропонувала перемир’я на Донбасу з нагоди 1 вересня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна