Гопко обурена запрошенням Путіна на весілля глави МЗС Австрії

 

Запрошення президента Росії Володимира Путіна на весілля міністра закордонних справ Карін Кнайсль дискредитує Австрію і є ударом по європейських цінностей.

Таку думку висловила голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

“18 серпня серед гостей на весіллі глави австрійської дипломатії буде й Путін – той, чиє місце на лаві підсудних. Його участь у весіллі дискредитує Австрію як нейтральну державу, яка може бути посередником в Україні”, – написала Гопко у “Фейсбуці“.

Вона також наголосила, що “присутність Путіна на церемонії весілля – це ще один сигнал-удар по європейських цінностях” у той час, “коли під ризиком смерті через голодування перебувають українські політв’язні Кремля Сенцов та Балух, щодня відбуваються тортури над українцями на окупованих територіях і міжнародні експерти, такі як Червоний хрест, не мають доступу до них; коли на сході України щодня тривають обстріли, бо Путін не виконує домовленостей і нема перемир’я”.

“Путін мав би сидіти на лаві підсудних також і через такі злочини як [збиття літака рейсу] MH17, Алеппо, Солсбері“, – додала Гопко.

Читайте також:
У Путіна відповіли матері Сенцова: він повинен попросити про помилування сам

Про те, що президент РФ Володимир Путін 18 серпня стане гостем на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайсль у землі Штирія, першим повідомило видання Kronen Zeitung.

У Кремлі підтвердили, що Путін відвідає захід. Як уточнив речник російського президента Дмитро Пєсков, Путін заїде на весілля “на шляху до Берліна”.

Помічник президента РФ Юрій Ушаков зазначив, що Кнайсль запросила Путіна на своє весілля під час його візиту до Відня. За даними Kronen Zeitung, до візиту Путіна готується підрозділ спеціального призначення Австрії Einsatzkommando Cobra, який має гарантувати безпеку високого гостя.

Читайте також:
Путін їде до Німеччини говорити з Меркель про Україну

Перед прийомом Путіна в Берліні Меркель вислухала Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна