Росіянам розсилатимуть електронні повістки: з’явилася постанова

Уже з 1 листопада 2024 року російські військовозобов’язані отримуватимуть електронні повістки.

Про це йдеться в ухваленій 19 квітня урядовій постанові про Єдиний реєстр військовозобов’язаних, яку опублікували на російському сайті офіційного публікування правових актів 27 квітня.

Доступ до реєстру матимуть Міноборони, ФСБ та інші спецслужби. Дані ж про громадян надаватимуть податкова служба та органи, які здійснюють реєстрацію підприємців і угод з нерухомістю.

Повістки будуть розміщуватися в реєстрі повісток. Коли це станеться, військовозобов’язаний отримає повідомлення на “Держпослугах”. Разом з електронною повісткою військовозобов’язаному відправлятимуть і паперовий документ. Повістка вважатиметься врученою через 7 днів після її розміщення в електронному реєстрі.

Після запуску електронного реєстру в разі отримання повісти призовникам буде автоматично заборонено покидати територію країни.

Вони матимуть 20 днів для того, аби з’явитися у військкомат.

В іншому разі вони не зможуть оформити закордонний паспорт, зареєструвати приватне підприємство, здійснювати операції з нерухомістю, керувати транспортними засобами та реєструвати їх, брати кредити в банках.

Читайте також:
У Білорусі повістки вручатимуть через смс-повідомлення: Лукашенко підписав закон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна