Арештували АТОвця – підривника угорського офісу в Ужгороді. Йдеться вже про теракт

 

Справу щодо підриву офісу Товариства угорської культури в Ужгороді 27 лютого перекваліфіковано на теракт.

Про це у вівторок, 6 березня, заявила прес-секретар прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович, повідомляє “Укрінформ“.

У вівторок в Ужгородському міськрайонному суді обирають запобіжний захід двом мешканцям Кропивницького у справі про підрив офісу ТУКЗ.

“Прокуратура просить обом обвинувачуваним тримання під вартою без можливості внесення застави. Інкримінують їм умисне знищення та пошкодження чужого майна, також вчора до справи додали нову кваліфікацію злочину – а саме теракт”, – сказала речниця обласної прокуратури Попович.

Як повідомляє Мukachevo.net, одному з учасників підриву угорського офісу – громадянину України Білобородьку – суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без призначення застави.
В ході судового засідання стало відомо, що підозрюваний є кадровим військовим і брав участь в АТО.

Як інформувала “Новинарня“, закарпатський обласний офіс КМКС (ТУКЗ) – Товариства угорської культури – в Ужгороді, за адресою Православна набережна, 5, спершу намагалися підпалити 4 лютого, кинувши у вікно пляшку із запальною сумішшю. Тоді підпал не завдав великої шкоди, було пошкоджено тільки скло.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що підпал вчинили двоє польських радикалів.
27 лютого було скоєно другий підпал, із застосуванням вибухівки. Як і перший, він спричинив різку реакцію Угорщини.

4 березня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив про розкриття обидвох нападів на офіс КМКС в Ужгороді та затримання загалом п’ятьох осіб (із них двоє – поляки, яких затримало Агентство внутрішньої безпеки Польщі).

Геннадій Москаль заявив, що організатор другого підпалу (підриву, внаслідок якого в офісі ТУКЗ усе вигоріло) – мешканець Придністров’я (Молдова), а серед виконавців є українці – учасники АТО.

Читайте також:
З’явилося відео вибуху в Товаристві угорської культури Закарпаття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна