“Коктейль Молотова” в угорський офіс Ужгорода кинули двоє польських радикалів

 

Офіс Товариства угорської культури Закарпаття намагалися підпалити двоє громадян Польщі, члени праворадикальної організації “Фаланга”.

Як передає “Новинарня“,про це повідомив глава Закарпатської області Геннадій Москаль.

4 лютого підпал намагалися скоїти двої осіб: Адріан Марглевскі 1996 р.н., який мешкає у Кракові та Томаш Рафал Шімков’як (1993 р.н.), мешканець м. Бидгощ.

Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР».

Вони як іноземці приїхали на Закарпаття через словацько-український кордон і поселилися в ужгородському хостелі. Чоловіки двічі намагалися підпалити будівлю вночі 4 лютого. Після першої спроби, наслідки підпалу здалися їм незначними, тому вони купили бензин на одній із АЗС і підпалили вдруге. Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали за межі України.

Геннадій Москаль заявив, що українські правоохоронці знають прізвища паліїв, роки народження, номери паспортів та інші персональні дані.

Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук.

Як повідомлялаНовинарня“, 4 лютого, невідомий кинув пляшку з запальною сумішшю у вікно обласного офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді. Будинок не був пошкоджений, ніхто не постраждав.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін засудив напад на будівлю “Союзу угорців”.

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко висловив упевненість, що ускладнення відносин між Україною й Угорщиною та іншими сусідами “режисуються” Росією.

Після цього Угорщина закликала направити місію ОБСЄ на Закарпаття.

Читайте також:
Будапешт вимагає юридичних гарантій щодо прав угорської меншини в Україні

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна