У Києві кажуть, що “коктейль Молотова” в ужгородський офіс угорців кинула “рука Кремля”

 

У неділю зранку, 4 лютого, невідомий кинув пляшку з запальною сумішшю у вікно обласного офісу КМКС (Партії угорців України) в Ужгороді.

Про це заявив голова організації, народний депутат від Блоку Порошенка Василь Брензович, повідомляє Mukachevo.net.

За його словами, було вчинено акт вандалізму, але будинок не пошкоджено, постраждалих нема, і місцеві правоохоронці відреагували майже миттєво.

“Зазначу, дуже відрадно, що правоохоронні органи практично одразу відреагували на подію”, – сказав Брензович.

Він висловив сподівання, що дана подія буде розслідувана і цей акт не нашкодить українсько-угорським відносинам.

Поліція Закарпаття перевірила факт можливого підпалу будівлі в центрі Ужгорода.

“Сьогодні, о 4.30 ранку, до правоохоронців надійшла інформація про те, що відбулося задимлення в одному з офісів Ужгорода. До нас звернулися працівники ДСНС. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка на даний момент ще там працює. Наразі правової кваліфікації випадку немає, оскільки на даний момент власне й встановлюється, що відбулося на місці події”, – зазначила вдень у коментарі Mukachevo.net речниця ГУНП у Закарпатській області Тетяна Щоголєва.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін засудив напад на будівлю “Союзу угорців”.

“Є пряма зацікавленість Кремля посварити нас з усіма сусідами. Наші ускладнення на польському та угорському напрямках вигідні насамперед Росії і багато в чому нею і режисуються. Тому пляшку з “коктейлем Молотова” сьогодні в Ужгороді тримала кремлівська рука. Однозначно”, – зазначено в “Твіттері” урядовця.

Читайте також:
Будапешт вимагає покарання свободівців, які зняли прапор Угорщини
з міськради Берегова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна