Поліція заявила про затримання 5 осіб, які палили угорський офіс в Ужгороді

 

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив про затримання загалом п’яти осіб, причетних до нападів на офіс спілки угорців в Ужгороді.

Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці, оприлюднивши фото з операції затримання.

“Нацполіція розкрила обидва напади на Товариство угорської культури в Ужгороді. Загалом 5 осіб затримано, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку”, – заявив Князєв.

За його словами, 4 березня оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого.

“Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника таких нападів, його оголошено у розшук”, – повідомив голова Нацполіції.

Голова Нацполіції заявив, що напередодні закарпатські поліцейські встановили громадян Польщі, причетних до першого підпалу угорського офісу в Ужгороді, 4 лютого. Цих двох осіб було затримано у Варшаві.

“Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою. Зараз при підтримці Генеральної прокуратури вирішуємо питання щодо допиту затриманих”, – повідомив він.

Як інформувала “Новинарня“, закарпатський обласний офіс КМКС – Товариства угорської культури – в Ужгороді, за адресою Православна набережна, 5, спершу намагалися підпалити 4 лютого, кинувши у вікно пляшку із запальною сумішшю. Тоді підпал не завдав великої шкоди, було пошкоджено тільки скло.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що підпал вчинили двоє польських радикалів.
27 лютого було скоєно другий підпал, із застосуванням вибухівки. Як і перший, він спричинив різку реакцію Угорщини.

Читайте також:
З’явилося відео вибуху в Товаристві угорської культури Закарпаття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна