З’явилося відео вибуху в Товаристві угорської культури Закарпаття

 

У мережі з’явився відеозапис, на якому зафіксовано момент підриву офісу Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) в Ужгороді, що спричинив пожежу.

Відео розмістив журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Оприлюднюю відео, яке зняв з камер спостереження на сусідній будівлі офісу КМКС. Тут чітко видно, як підкладали вибухівку, сам момент вибуху, а також роботу пожежників”, – йдеться у його повідомленні.

Як видно, невідомий у куртці з капюшоном підклав вибухівку у вікно о 03:04 ночі 27 лютого, а з детонувала вона в 03:11. О 03:25 приїхала перша бригада пожежників, а 0 03:35 – друга.

Як повідомляла “Новинаря”, в Ужгороді поліція встановлює обставини пожежі у будівлі, де розташований офіс Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або таке, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах).
У МЗС України назвали підпал провокацією, спрямованою на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Товариство угорської культури (КМКС) в Ужгороді вже намагалися підпалити 4 лютого, кинувши у вікно пляшку із запальною сумішшю. Тоді підпал не завдав великої шкоди, було пошкоджено тільки скло.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що підпал вчинили двоє польських радикалів.

Як і 4 лютого, підпал 27 лютого спричинив різку реакцію Угорщини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна